Lasse tilbake i TIL

Lasse Nilsen er tilbake i Tromsø IL etter utlån til Tromsdalen. Søndag møter klubben Aalesund på Alfheim.

  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Andøy

TIL ligger sist i Eliteserien med 15 poeng. Viking har like mange poeng, men bedre målforskjell. Deretter er det fire poeng opp til Kristiansund, som har kvalikplassen akkurat nå med 19 poeng. Sogndal har 20 poeng, før det er en ny luke på tre poeng opp til Lillestrøm.

– Opptur

Så langt har ikke trenerbyttet ført til den store poengfangsten, selv om TIL klarte uavgjort borte mot Vålerenga mandag.

– Det har vært mye negativitet rundt TIL i år, så dette var en opptur. Vi må glede oss over å holde nullen og få poeng på bortebane, selv om vi selvfølgelig gikk for tre poeng, og ett poeng ikke er godt nok i den situasjonen vi er i, sier Lasse Nilsen til iTromsø.

Andværingen spilte fra start i Oslo og er nå tilbake i TIL etter utlån til naboklubben Tromsdalen.

– Jeg har prøvd meg litt i Tromsdalen, spilt mye og høstet bra med erfaring, så det har vært en liten vei tilbake, så det smakte ekstra godt med 90 minutter i TIL-drakten nå, sier han til iTromsø.

– Vingback

Mot Vålerenga spilte han vingback og det trives han godt med.

– Jeg liker utrolig godt den rollen. Jeg har spilt både kant og back og får være med mye fremover, så det er en veldig fin blanding. Men det blir mye løping, sier han til iTromsø.

– Får skryt

Han var ganske nær ved å sikre alle tre poengene for TIL i mandagens kamp. Nettopp det å lage mål har TIL slitt med i år. 17 scoringer har det blitt, noe som er nest minst i Eliteserien. Bare Odd har færre med 14. Men Odd holder også tett bakover. Derfor har laget flere poeng enn TIL.

– Vi skaper fortsatt for lite. Der synes jeg Lasse gjør det veldig bra. Han tør å avslutte i god posisjon, noen ganger redder keeper, noe ganger går den inn. Det er ting vi må jobbe med, og ta de skuddene, som Lasse tar for eksempel, sier TILs nye trenger Simo Valakari om andværingen.

– Det var godt å få inn Lasse, som har voldsomt med energi, spesielt når han kommer framover i banen, sier  Valakari.