Salen var full, og publikum i ekstase over den sjarmerende artisten fra Henningsvær. Fra første sang var det full kontakt mellom Sondre og publikum. Hitene kom på rekke og rad, og det var rett og slett godstemning i salen. Sondre åpnet konserten stående i amfiet helt bak i salen og løp frem midt i sangen og startet en eksplosjon av en konsert på scenen.

Vill jubel på fremste rad da Sondre Justad entret Rock Mot Rus-scenen. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Lofotingen vet også å fri til oss Vesterålinger, da han fortalte om inntrykkene etter flyturen til Andenes tidligere på dagen.

- Det er minst like fint i Vesterålen som i Lofoten, sa han til stor jubel fra publikum.

- Jeg er veldig glad for å være her på Rock Mot Rus, og sammen skal vi feire det nye albumet mitt, sa han, før han fortsatt konserten.

Årets unge artist

Tidligere på kvelden hadde publikum vært gjennom en imponerende lineup av headlinere. Fra vinneren av årets unge artist i Finnmark, Olseya Burtseva, som åpnet lørdagskvelden rolig og vakkert alene med kassegitaren sin.

Juliane (10) fra Andenes, Adele (11) fra Sortland og Leah (8) fra Bleik er helt rocka og forteller at det er veldig artig å være på Rock Mot Rus. Det er ingen tvil om hvilken artist de gleder seg aller mest til. – Sondre Justad, kommer det i kor fra dem. – Han har bra musikk, er interessant og så er han jo søt, legger Juliane til. Foto: Tony Gulla Sivertsen

Det fortsatte med Vanja V. fra Bergen, som med dansere på scenen leverte et solid sett. Publikum likte tydelig det de fikk høre fra den unge bergenseren, og danset med foran scenen.

Videre var det finnmarkingene i Ondt Blod, Lyse Netter og Blood Command som leverte solid på Rock Mot Rus-scenen, før kveldens hovedheadliner Sondre Justad fikk salen til å koke.

Mange i kø i backstage-området for å få et glimt av Sondre Justad før konserten. Foto: Tony Gulla Sivertsen

God booking

Rock Mot Rus sin bookingsjef Renate Ingvartsen har all grunn til å være fornøyd med responsen på jobben hun har gjort for årets festival. Programmet har vært variert, spennende og de store navnene har levert mer enn hva som kan forventes av dem, med Frank Carter på fredagskvelden og Sondre Justad som klare høydepunkter.