Delte ut kulturprisen til revygruppa Fyr Laus

- Dere er viktige for oss

Lørdag kveld fikk revygruppa Fyr Laus overrakt Andøy kommunes kulturpris fra ordfører Jonni Helge Solsvik.

Bente Alsos mottok Andøy kommunes kulturpris på vegne av revygruppa Fyr Laus. - Dere er viktige for oss, sa ordfører Jonni Helge Solsvik i sin tale.  Foto: Tony Gulla Sivertsen

Andøy

Solsvik pekte i sin tale til årets kulturprisvinnere på at kunst- og kulturspråket gir oss, som lokalsamfunn, energi til å stå i utfordrende oppgaver, og ikke minst skape stolthet og identitet.


Lørdag får de kulturprisen

Prisverdig revy fra Fyr Laus

Det ble sparket både sideveis og oppover, så tårene triller og latterbrølene løfter taket, Da revygruppa Fyr Laus fredag viste hvorfor de har fått Andøy kommunes kulturpris.

 

- Humor er et kraftfullt språk, som også har stor betydning når viktige og dagsaktuelle tema utsettes for revysjangerens kreativitet, sa han. Ordføreren la til at siden revygruppa ble stiftet i 1990, har de spredd latter og gled, og betydd mye for mange over lang tid.

Han viste spesielt til fjorårets revyforestilling, som kom i en tid som var vanskelig for andøysamfunnet.


Knallsterk revy!

Revygruppa Fyr Laus levert lørdag en av sine beste produksjoner gjennom tidene.

 

- Der satte de fokus på mange viktige, alvorlige og vanskelige tema for oss alle, sa Solsvik.

- Det at humor også er viktig i slike sammenhenger fikk Fyr Laus fram på en fantastisk måte. Konklusjonen på dette er rett og slett at dere er en gjeng vi som lokalsamfunn setter stor pris på, og som er viktige for oss. Derfor er det fortjent at dere nå skal motta Andøy kommunes kulturpris, sa Solsvik.


Revygruppen Fyr Laus lader opp til premiere:

– Alle får gjennomgå

Det er hektisk aktivitet inne i klubbhuset til Andenes IL. Revygruppen Fyr Laus samler trådene før siste innspurt før premiere fredag den 13. april på forestillingen «Kultur for enhver pris!».

 

Bente Alsos mottok kunstverket signert Bent Aune, som alle kulturprisvinnerne i Andøy får.