– Venstre mangler ryggrad:

Går av i protest mot nedleggelse av Andøy flystasjon

Styret i Andøy Venstre ved leder Karl  Rasmus Dahle har besluttet å legge ned sine verv i protest mot beslutningen sentralt om at Venstre vil støtte en nedleggelse av Andøy flystasjon.

Arbeiderpartiet skal tirsdag fremme forslag, der man ber regjeringen på nytt se på tallgrunnlaget for Evenes, etter at det er kommet fram at basevalget med nedleggelse av Andøya flystasjon, kan medføre store ekstrakostnader. - Vi ønsker en en gjennomgang av tallene, slik at vi har et korrekt beslutningsgrunnlag, sier Eirik Sivertsen (Ap) i forsvarskomiteen.  Foto: Alf Ragnar Olsen

Andøy

I pressemeldingen Andøy Venstre har sluppet angripes partiet sentralt hardt:


Aps Kjersti Stenseng om kommentarer til Facebook-video:

– Ap og LO tåler uenigheten om Andøya

– Jeg har lest kommentarene som har kommet på min Facebook-video, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng. Hun synes det er bra med engasjement.


 

«Andøy Venstre advarte på det sterkeste Venstre (da så vidt over sperregrensa) å gå inn i ei mindretallsregjering med H og FrP der disse partiene var 4-7 ganger større. I ettertid konstaterer vi at advarselen var berettiget – Venstre hadde ikke ryggrad  til å stå imot trykket fra H og FrP .

(…)


Arne Ivar Mikalsen i Venstre:

– Striden rundt Andøya flystasjon er definitivt over

– Vi er enig i Andøy Venstres meninger, men nå er striden om Andøya flystasjon definitivt over og Andøy Venstre oppnår ingen verdens ting ved å legge ned sine verv.

 

For Andøy Venstre betyr Venstres stemmegiving i utenriks- og forsvarskomiteen at troverdigheten til Venstre i forsvarssaker er borte.»


Nå har Forsvarsministeren klargjort hva han mener med «Forsterkningsbase»

11. mai spurte Willfred Nordlund Forsvarsminister, Frank Bakke-Jensen, hva han mener med at Andøya Flystasjon blir en såkalt «Forsterkningsbase». Nå har han fått svar.

 

Avtroppende leder i Andøy Venstre, Karl Rasmus Dahle.  Foto: Tord Viken

 

Gir frist til 5. juni

Pressemeldingen gir avslutningsvis Venstre sentralt et ultimatum:

«Dersom Venstre i plenum den 5. juni sementerer flertallsforslaget fra utenriks- og forsvarskomiteen vil det  være umulig for Andøy Venstre å drive valgkamp for Venstre i framtiden – ei heller være med på laget videre. I klartekst betyr dette at styret i Andøy Venstre – fra dette tidspunkt - samlet legger ned sine verv og avslutter sine medlemskap i partiet Venstre.»

På spørsmål fra VOL til Karl Rasmus Dahle om han tror det er realistisk at partiet sentralt snur og stemmer mot regjeringa 5. juni, svarer han kontant:

– Nei, det har jeg absolutt ingen tro på.


– Det er de folkevalgtes rett å gjøre gale beslutninger. Nå må vi se fremover.

Ordfører Jonni Solsvik og varaordfører Knut Stormo i Andøy innkalte torsdag morgen til pressekonferanse.