Kontrollutvalget hadde opprinnelig planlagt å be kommunerevisor Svenn O. Wiik gå inn og se nærmere på mobbesakene som har vært fremme i nyhetsbildet i vinter. I det ekstraordinære møtet der den saken ble behandlet, ble det imidlertid vedtatt å bestille en forvaltningsrevisjon av begge de kommunale skolene i Andøy.

LES OGSÅ: Aksepterer mobbebot

Ordfører og rådmann

Kontrollutvalget hadde invitert rådmann Kirsten Lehne Pedersen, ordfører Jonni Helge Solsvik og varaordfører Knut Nordmo til møtet for å bli orientert om de omtalte mobbesakene.

I følge referatet fra møtet synes leder i kontrollutvalget Guri Bendiksen at det er en meget vanskelig sak, som nok har vært belastende for de involverte parter.

– Leder har ønsket å drøfte denne saken med kontrollutvalget, men før kontrollutvalget trekker noen konklusjon i saken, har leder innkalt både ordfører og rådmann for å gi et samlet kontrollutvalg en redegjørelse i saken, heter det i referatet. Redegjørelsen, som ble holdt bak lukkede dører, beskrives som fyldig og grundig.

Etter å ha hørt redegjørelsen konkluderte et enstemmig kontrollutvalget at det ikke var nødvendig å gå noe nærmere inn i de konkrete mobbesakene.

LES OGSÅ: - Dette kan vi ikke være bekjent av

LES OGSÅ: - Møtte ingen forståelse eller vilje

– Gå dypere inn

Punktene kontrollutvalget opprinnelig hadde innstilt på å undersøke i de spesifikke mobbesakene, ble imidlertid i sin helhet tatt inn i en tilleggssak der de bestiller en forvaltningsrevisjon av begge de kommunale skolene i Andøy.

– Kontrollutvalget vil be revisor, på mer generelt grunnlag gå dypere inn og se nærmere på rutiner med mer vedrørende blant annet enkeltvedtak og oppfølging av disse sett i relasjon til blant annet mobbing.

– Kontrollutvalget vil be revisor prioritere dette arbeidet, og at slik rapport fra revisor kan foreligge snarest mulig og før 1. april 2015, vedtok de.