Fabelaktig Fykomfei

Sju unge teaterspirer imponerte stort da de fredag fremførte sin teaterversjon av Regine Normanns Oterhammen i Kultursalen i Bø.

Simen, Sondre, Kent, Mary, Tina, Levi og Mathilde imponerte stort da de viste sin versjon av Regine Normanns Oterhammen i kultursalen fredag.   Foto: Silje Helene Nilsen

Fabelaktig teater av unge teaterspirer i Bø.

Det ble advart før teaterstart at det kunne bli litt skummelt. Og skummelt ble det. Da lyset ble slukket ble publikum tatt med til et mørkt, kaldt og vått sted.

Som alltid under Reginedagan har unge talentfulle skuespillere lekt og jobbet på teaterverkstedet Fykomfei, i år med instruktør Nikoline Spjelkavik fra Dverberg. Den siste uka har hun sammen med sju ungdommer laget teaterforestilling av Regine Normanns eventyr Oterhammen.

Egen vri

Fredag var det duket for teatervisning i Kultursalen, og det var synd at ikke flere fikk det med seg. 

Historia om gutten som ble til en oter, som ble fanget av trolljomfrua – hadde fått sin helt egen vri etter fire dager i hendene til de unge teaterspirene. I små avbrekk i eventyret fikk vi høre ungenes egne historier, om drømmer og det å tro på seg selv. 

Deler av forestillingen foregikk som skyggeteater på et stort hvitt lerret. Med tøffe effekter, kulisser, kostymer og musikk – toppet med dyktige unge skuespillere – ble teaterforestillingen en fabelaktig og tankevekkende opplevelse.  

Startet fra scratch

Da forestillinga var ferdig fredag var det en veldig fornøyd instruktør som takket ungene for laget.

- De har vært veldig modige, og har tatt ting på strak arm, sa Nikoline Spjelkavik - som i sommer har gjort seg ferdig med skuespillerutdannelse og flyttet hjem til Dverberg.

- Jeg er glad for at jeg turte å ikke ha så mye klart på forhånd, for denne historien hadde aldri blitt til uten ungene, sier hun til VOL.

For da Nikoline ankom Bø mandag hadde hun ingenting annet klart enn eventyret de skulle ta utgangspunkt i.

- Jeg ville ikke ha med meg for mye, slik at mine historier ikke skulle bli for dominerende. Det ble til slutt en slags miks av å holde seg til eventyret og tekster som vi skrev selv, og vi har fått en historie som handler om mer enn bare én ting – med tema som savn og lengsel.  

- Artig!

Mary fra Tromsø og Sondre og Tina fra Jevnaker er på besøk hos besteforeldre i Bø i sommer, og har brukt den siste uka på å lage teater.

- Det har vært skummelt, for jeg har sceneskrekk, røper Sondre.

- Skikkelig artig og lærerikt, mener Mary.