– Jeg har vært her i 24 år, men har aldri opplevd innbrudd her tidligere, sier kommuneoverlege  i Bø, Anders Svensson, til VOL.

Innbruddet skal ha funnet sted før helgen.

– Vi vet foreløpig ingenting om når det skjedde, men vi antar at det må ha vært i løpet av fredagen en gang, sier Svensson.

Mye usikkerhet

Han forteller videre at ingen ruter er knust i forbindelse med innbruddet og at vedkommende som brøt seg inn, sannsynligvis har kommet seg inn gjennom døren.

– Akkurat hvordan det har foregått, er usikkert, sier kommunelegen og legger til at innbruddstyvene heller ikke har tatt med seg noe av det som var på legekontoret, sier han.

– Så vidt vi kan se, er det ingenting som er borte. Det hele er egentlig ganske merkelig, sier Svensson.

Saken er anmeldt til politiet som holder på å utrede saken.

– De har vært her og gjort undersøkelser, men har ikke konkludert ennå, slår Svensson fast.

Installerte kamera

Selv om innbrudd på legekontoret i Bø ikke er vanlig, er situasjonen noe annerledes andre steder i regionen. Ved legekontoret på Andenes var de plaget med så mange innbrudd at det ble installert kameraovervåking for et par år siden.

– Det kommer som et supplement til alarmsystemet som vi allerede har installert, sa enhetsleder Jørn Vollan til VOL for to år siden.

– Vi har hatt en del innbrudd på legekontoret, og det har variert hva tyvene har fått med seg. Med dette overvåkingssystemet, så vil vi få mer kontroll på det som skjer på kontoret hele døgnet, la han til da.