Grillsesongen er langt fra over, og i ukas matspalte søker vi oss helt til India for å hente inspirasjon.

Her i Norge er det vanligst å skule mot Amerika for å finne smaker som passer på kjøtt, fisk og grønnsaker som vi legger på grillen.

Ingenting vondt i det, det er både lekkert og spennende å prøve oppskrifter fra det rikholdige barbecue-universet i vest.

Vi liker jo også Middelhavs-mat på grillen – pølser, kjøtt og forskjellige grønnsaker blir deilige med krydder og oljer fra Italia, Spania, Hellas og Kroatia.

Men i Østen er man også svært opptatt av grilling, og bruker en helt annen smakspalett for å sette fart på smaksløkene.

I ukas matspalte skal vi lage en nydelig yoghurt- og kryddermarinert kylling – en rett som vi bli en garantert hit på grillfesten.

Indisk grillet yoghurtkylling

700-800 g kyllingfilet

1 ss ingefærpulver

1 ss sterk paprika

1 ts gurkemeie

1 ts hvitløkspulver

2 ts knuste korianderfrø

2 ts garam masala

(1 ts chilipilver)

3 dl gresk yoghurt

3 ss nøytral olje

Salt og sort pepper

Krydder må man ha! Foto: iTromsø

Legg alle tørre krydder i en steinmorter og knus dem godt sammen. Dette kan gjøres selv om krydderne allerede er i pulverform – man trekker ut mer av smaken ved å gi krydderne litt juling.

Om du har lyst kan du gjerne varme dem opp i en tørr stekepanne, det gir ekstra mye aroma.

Legg kyllingfiletene (jeg bruker veldig gjerne lårfilet, de har mer smak enn brystene, mener jeg) i en skål. Strø over rikelig med tørre krydder og klapp dem godt inn slik at alle fileter er godt dekket.

Rør deretter inn yoghurt og olje, dekk med plastfolie og sett kaldt i kjøleskap over natta.

Varm en grill skikkelig godt og legg kyllingen på risten. Ikke ha det for travelt - du må vente et par minutter til du kan snu filetene, det må dannes en stekeskorpe - ellers bærer kyllingen fast i risten.

Etter tre-fire minutter på en side er det på tide å snu.

Kyllingen er ferdig når den føles helt «stum», og den har fått fin farge.

Jeg serverte de grillede kyllingfiletene med ris. Til det hadde jeg også en søt-skarp salsa med mangoterninger, finhakket chili og saft fra lime.

I tillegg ble det servert en salat med avocado, løk og frisk koriander.

Kjapt og godt alt sammen - om man ikke regner med marineringen.

Vel bekomme!