Skogsløp er et terrengløp med skytestasjoner, eller «skiskyting på sommeren», som Torfinn Johnsen kaller det. I dag deltok Henning Bakkejord-Johnsen (15) og kom inn blant topp ti.

– Han ble nummer sju i dag, med god løping og fullt hus på skyting. Det er løpinga som avgjorde for hans del. Det var litt tung løype med våt myr, sier far Torfinn Johnsen.

Håpet på bedre

Henning selv skulle gjerne gjort det hakket bedre.

– Han var forsåvidt fornøyd. Han har en sjetteplass fra tidligere, og hadde håpa å slå det, men sjuende var greit, sier Johnsen.

Skogsløpene pågår utover kvelden torsdag - Henning deltok i klassen «eldre rekrutt», som er for ungdommer mellom 14 og 15 år. Det er også flere vesterålinger som er i aksjon i dag, i seniorklassene, de løper fremdeles per klokka 20 torsdag kveld. Totalt er det tre løpere til fra Vesterålen med.

Bakkejord-Johnsen-familien er godt representert på stevnet, men under løpet var det yngstemann Henning som måtte forsvare familiens ære.

– Han var den eneste som deltok i skogsløpet i vår familie.

– En kjempesuksess

Fredag er stevnet over - fremdeles gjenstår noen finaler. Både Torfinn Johnsen og sønnene Henning og Lars skal delta i finaler i feltskyting, i hver sine klasser. Etter finalen bærer det hjemover til Bø og Vesterålen.

Johnsen oppsummerer stevnet som svært vellykka.

– For Vesterålen sin del har stevnet vært en kjempesuksess, og også for Bø skytterlag. Vesterålen har 11 finaleplasser i år. Det er fortsatt tre finaler igjen, i morgen. I går kom jo Lars på sjetteplass, og i klasse 1 tok Helene Enoksen topp ti-plassering, sier han.

Torsdag er den siste kvelden på stevnet, men forberedelser til finalene spares nok til fredagen.

– De fleste bruker timen før finalene til å komme seg inn i rett modus. I kveld blir det avslapping og egentlig klargjøring for hjemtransport, vi drar hjem rett etter finalene i morgen.