Henning Bakkejord-Johnsen imponerte igjen:

Kom på sjuendeplass av 38 løpere - skjøt fullt hus

Henning Bakkejord-Johnsen løp inn til en sjuendeplass under skogsløpet på Landsskytterstevnet. Med perfekt skyting var det løpinga som avgjorde marginene.

Henning Bakkejord-Johnsen (15) kom på sjuendeplass under skogsløpet på landsskytterstevnet.  Foto: Privat / Bø skyttarlag

Skogsløp er et terrengløp med skytestasjoner, eller «skiskyting på sommeren», som Torfinn Johnsen kaller det. I dag deltok Henning Bakkejord-Johnsen (15) og kom inn blant topp ti.

– Han ble nummer sju i dag, med god løping og fullt hus på skyting. Det er løpinga som avgjorde for hans del. Det var litt tung løype med våt myr, sier far Torfinn Johnsen.


Vesterålsskytterne har fem finaleplasser

Vesterålsskytterne fortsetter å hevde seg i norgestoppen på Landsskytterstevnet, og har til nå kapret fem finaleplasser.

 

Håpet på bedre

Henning selv skulle gjerne gjort det hakket bedre.

– Han var forsåvidt fornøyd. Han har en sjetteplass fra tidligere, og hadde håpa å slå det, men sjuende var greit, sier Johnsen.

Skogsløpene pågår utover kvelden torsdag - Henning deltok i klassen «eldre rekrutt», som er for ungdommer mellom 14 og 15 år. Det er også flere vesterålinger som er i aksjon i dag, i seniorklassene, de løper fremdeles per klokka 20 torsdag kveld. Totalt er det tre løpere til fra Vesterålen med.


Sønnen Lars kom på sjetteplass på baneskyting:

Tre familiemedlemmer - 99 poeng hver i finalen

Familien Bakkejord-Johnsen markerer seg på Landskytterstevnet. Samtlige familiedeltakere fikk 99 poeng i finalene de deltok i onsdag!

 

Bakkejord-Johnsen-familien er godt representert på stevnet, men under løpet var det yngstemann Henning som måtte forsvare familiens ære.

– Han var den eneste som deltok i skogsløpet i vår familie.

– En kjempesuksess

Fredag er stevnet over - fremdeles gjenstår noen finaler. Både Torfinn Johnsen og sønnene Henning og Lars skal delta i finaler i feltskyting, i hver sine klasser. Etter finalen bærer det hjemover til Bø og Vesterålen.

Johnsen oppsummerer stevnet som svært vellykka.

– For Vesterålen sin del har stevnet vært en kjempesuksess, og også for Bø skytterlag. Vesterålen har 11 finaleplasser i år. Det er fortsatt tre finaler igjen, i morgen. I går kom jo Lars på sjetteplass, og i klasse 1 tok Helene Enoksen topp ti-plassering, sier han.


– Plasseringen er helt grei, men skytinga er ikke bra

18 år gamle Lars Bakkejord Johnsen fra Bø, er rimelig godt fornøyd med at han fikk 6.plass under onsdagens kortbaneskyting i klassen eldre junior, under Landskytterstevne.

 

Torsdag er den siste kvelden på stevnet, men forberedelser til finalene spares nok til fredagen.

– De fleste bruker timen før finalene til å komme seg inn i rett modus. I kveld blir det avslapping og egentlig klargjøring for hjemtransport, vi drar hjem rett etter finalene i morgen.


81-åring finpusser NM-formen med hagla

– Jeg var mye på skytebanen her på 1970-tallet, og det er utrolig trivelig å være tilbake, sier Åge Hauge fra Halden. Tirsdag finpusset han skyteformen foran NM- deltakelse i jegertrap i august.