«Børøysund» kom hjem

Det var svart av folk på hurtigrutekaia på Stokmarknes da «Børøysund», ledsaget av "Kong Harald" fortøyde.

Børøysund kommer hjem til Stokmarknes.

Hadsel

Mange vesterålinger har et nært og kjært forhold til den 108 år gamle dampdrevne "damen". Rett bak seg lå den atskillige nyere "Kong Harald", og imellom lå det en rekke fritidsbåten, samt padlere fra Vesterålen padleklubb. Lasse Uppman fra Markedsbrygga Friluftsliv satt avslappet i sin kajakk rett før velvoksne "Kong Harald" la til.

- Et flott syn, sa han om både båter og sjø.

Det var imidlertid "Børøysund" de fremmøtte først og fremst lot seg sjarmere av. Det gamle fartøyet gjennomfører de kommende dager flere turer i distriktet, blant annet Melbu- Sortland, Sortland - Stokmarknes. Båten skal innomi Risøyhamn, Solum, Digermulen og Svolvær mens den er her. "Børøysund" kan besøkes til ut i neste uke.