Produsent etterlyser hus og statister på Stokmarknes

Skal spiller inn oppfølgerfilm om Kurt Josef Wagle i Hurtigrutens hjemby.

Jeppe Beck Laursen, Cecilie Mosli, Stig Frode Henriksen, Kristoffer Joner og Jørn Tore Nilsen i den forrige filmen, «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa». 

Hadsel

Etter å ha startet som en komiserie på VGTV kom i 2010 filmen «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa» på kino.

Stig Frode Henriksen spilte Kurt Josef Wagle i en mockumentary (fiktiv dokumentarfilm), der Wagle gikk ut i skogen for å finne sin bortkommende sønn Tordenskjold.

Starter neste uke

Nå kommer oppfølgerfilmen. Filmen «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» skal spilles inn på Stokmarknes fra mandag i neste uke. Hurtigrutens Hus og Finnmarken blir sentrale lokasjoner.

– Det ville skapt litt problemer å spille inn hele filmen på ei hurtigrute i fart. Da var det perfekt å bruke Finnmarken, sier produsent Ken Arne Brox fra Tappeluft Pictures Holding AS.

I tillegg til hovedrolleinnehaver Stig Frode Henriksen blir blant annet Jeppe Beck Laursen, Maria Bock og Veslem Mørkrid å se i ulike roller i filmen.

Regissør på plass

Regissøren for den første filmen var Tommy Wirkola, som også regisserte kinosuksessene «Død snø» og den første «Kill Buljo»-filmen. Hvem som blir regissør denne gang, er fortsatt usikkert.

– Vi har en regissør på plass, men vi vil ikke gå ut med navnet ennå, sier Brox.

Les også: Matt Damon til Trollfjorden

Trenger statister

I tillegg til regissør trenger filmskaperne å få på plass statister til innspillingen, som finner sted fra 5. til 17. desember.

– Tirsdag 6. desember trenger vi spesielt mange statister, rundt 40-60 personer. 9. og 14. desember trenger vi 20-40 personer. Vi ønsker også å fri til lag og foreninger. Klarer de å hoste opp mange statister, er vi villige til å betale litt for det, slik at vi kan yte litt tilbake til lokalbefolkningen.

Trenger rolleinnehavere og hus

I tillegg har de behov for en gutt og ei jente på mellom 8 og 10 år til to roller i filmen.

– Er det noen som har gjort prøvefilming før eller har teatererfaring, er vi interessert i å komme i kontakt med dem, sier Brox.

Produksjonsselskapet ser også etter et hus som skal brukes i innspillingen.

– Er det noen som har et bra hus, som aller helst har en 70-/80-tallsstil utvendig og innvendig, vil vi gjerne bli tipset om det.

Kommer neste jul

Brox sier at «Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta» ikke har noe stort budsjett.

– Det er en lavbudsjettsfilm, og vi prøver å få den så billig som mulig. Vi er et crew på 15-20 stykker som drar til Stokmarknes. Vi har kutta litt ned på crewet, sier han.

– Når kommer filmen på kino?

– Det er en julefilm, så det sier seg selv at den ikke kommer midt i sommerferien. Vi satser på at den får premiere før jul neste år.

Les også: Hadselværing maler for Hollywood

Rådmann-støtte

Rådmann Ola Morten Teigen vil i en innstilling at filmen får en støtte på opptil 150.000 kroner fra næringsfondet.

– At filminnspillingen skjer på Stokmarknes, er utelukkende positivt. Vi går inn for å støtte prosjektet fra administrasjons side, så er det opp til formannskapet på torsdag om politikerne også vil gå for det. Hovedårsaken til at vi vil støtte, er at det er et spennende prosjekt som setter kommunen på kartet, sier Teigen og utdyper.

– Det er bestandig mye lokal omsetning en filmproduksjon vil bidra til. Her er det også kommunen som får inntekter gjennom at de skal bruke det kommunale Hurtigrutens Hus. Jeg har også forstått at det samme selskapet har fått tilskudd av andre lokasjonskommuner.

– Vil Hurtigrutemuseet bli stengt i perioder under innspillingen?

– Nei, jeg har oppfattet at selve huset skal være i drift som vanlig, sier Teigen.

Les også: Matt Damon: – Jeg gleder meg enormt

– Spesiell, men populær

I begynnelsen av august ble scener til den kommende Hollywood-filmen «Downsizing» spilt inn i Trollfjorden i Hadsel.

– Dette er en langt mindre produksjon enn «Downsizing», en film som åpenbart får mange seere. Wagle-filmene tilhører kanskje en spesiell sjanger, men det er populært, sier rådmannen.

Den forrige filmen, «Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa», hadde 23.643 besøkende på kino.

Les også: Tungeskjærer Torleif (5) sparer til godteri og båt

Medielinja får være tett på

Rådmannen mener produksjonsselskapet utover å gi direkteinntekter og reklame for Stokmarknes og Hurtigrutens Hus, også har flere positive innvirkninger på Hadsel.

– Spesielt positivt er det også at de engasjerer seg så sterkt i lokalsamfunnet og får med seg skolen og lokale kulturaktører.

Medielinja på videregående skal nemlig lage en bakomfilm og kommer dermed svært tett på produksjonen.

– Det å få være med på en ekte filmproduksjon som skal på kino og kanskje får 10.000 eller 100.000 publikummere, er en mulighet som ikke dukker opp så ofte. Det er selvsagt viktig og noe vi har lagt vekt på når vi vil støtte prosjektet.