musikalsk leder i trommedamene, Tone Eriksen (t.v) og May A. Antonsen som er nestleder. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

– Vi trenger noen som kan lede oss og hjelpe oss videre. Rett og slett å videreutvikle oss, sier musikalsk leder i trommedamene, Tone Eriksen.

Trommedamene har tidligere hatt instruktør, men har nå stått uten en periode. De har selv forsøkt å få tak i noen uten hell.

– Derfor håper vi å få noen på plass. Slik det er nå så kan vi risikere at folk faller fra for vi ikke har noen instruktør, det vil vi jo ikke.

– Hva er det som får en gjeng med damer i sin beste alder til å samles for å tromme. Er det for å få ut frustrasjonen fra hverdagen?

– Her kan vi slå fra oss, det får vi ikke lov til hjemme, sier Eriksen med glimt i øyet.

Startet i 2011

Eriksen var med å starte trommedamene i 2011. De gikk fra å være noen få til å bli 12 året etter. I dag er det 28 aktive medlemmer.

Eriksen var på besøk i Tromsø da ideen til Melbu trommedamer kom.

– Jeg så Tromsøtamburan i Tromsø i 2011 og syntes dette så flott ut. Derfor tenkte jeg at dette kunne vi få til på Melbu. Siden den gang har det ballet på seg.

Faste innslag

Damene spiller fast på 1. mai, 17. mai og åpningen av Sommer Melbu. I tillegg drar de rundt på diverse trommestevner.

May A. Antonsen er nestleder i Trommedamene Melbu. Hun har vært med i tre år.

– Jeg så de på 17. mai og tenkte at dette måtte jeg være med på. Vi damer høres som regel alltid godt, men får man trommer i lag med, så blir det bare helt topp, sier hun.

Tamburmajor

I tillegg til instruktør er damene på jakt etter en såkalt tamburmajor, en som går foran i toget og holder takten.

– Vi håper å få begge deler på plass. Det hadde gitt oss veldig masse, sier Eriksen.

Tromming er særdeles populært i Hadsel. For i tillegg til trommedamene på Melbu er det også et nystartet trommekorps på Sandnes.

Dermed blir det nok mye god lyd på 1. og 17. mai Hadsel i år.

Se videoreportasje fra øvingen til trommedamene øverst i saken.