Lasse Uppman på hjemmebane med julekonsert:

– Der kom julestemninga

Lasse Uppman med band fremførte juleklassikere i nordnorsk drakt for et for et fullsatt publikum i Melbu kirke tirsdag kveld.

Lasse Uppman skapte vakker stemning i Melbu kirke.  Foto: Solveig Mathisen

Hadsel

Det er på femte året at Lasse Uppman inviterer til kirkekonserten

«Ei nordnorsk jul». Turnéen startet i Bø, og tirsdag kveld var de i Melbu kirke. De fremførte et rikt sortiment av både kjente og ukjente julesanger, alle i nordnorsk oppkledning.

Harmoniene satt bra, og Uppmans sterke røst samspiller godt med akustikken i kirkerommet. Han åpner med en av sine egne favoritter, «Heim te jul», og leder publikum videre gjennom barndomsfavoritter, svenske oversettelser, spretne potpurrier og tradisjonelle julesanger. 

Kapellmester Skjalg Bjørstad imponerte med pianoferdigheter.   Foto: Solveig Mathisen

 

Polyfoni

Med seg hadde han dyktige musikere Øystein Lunde Ingvaldsen, Skjalg Bjørstad, Eirik Dahl og Håkon Kristiansen. Bandet var med å kore underveis, og flere av dem byttet mellom ulike instrumenter i løpet av konserten. Spesielt Skjalg Bjørstad utmerket seg med elegant traktering av pianoet sitt.

Kathe Olsen og Olaug Hamre synes det er flott å kunne gå på julekonsert med lokale musikere.   Foto: Solveig Mathisen

 

Fantastisk flott

Kathe Olsen og hennes mor, Olaug Hamre, hadde tatt turen og var storfornøyde etter konserten.

– Det var helt fantastisk. Jeg får lyst til å gå hjem og bake pepperkaker, ler Olsen, så mye julestemning fikk hun. Hun synes det er artig å kunne gå på julekonsert for å høre gode lokale musikere. Hamre hadde fått konserten i julepresang og var godt fornøyd med gaven. De var ikke alene om dommen, og på vei ut av kirken hørtes det fra flere kanter: - Ja, DER kom julestemninga!