Flere skiløpere fra Hadsel var i aksjon i dag, under Norges cup junior langrenn på Beitostølen. Blant vesterålinger som gjorde det godt er John Ivar Karlsen fra Melbo IL, som ble nummer 30 i klassen Menn 17 år.

– Et veldig godt skirenn

– Han har gått et veldig godt skirenn, det har vært over all forventning. Å bli nummer 30 er en veldig bra plassering, ettersom det er enormt mange deltakere, sier en stolt mamma Lone Karlsen.

– I fjor på hovedlandsrennet ble han nummer 94 på renn med de samme guttene, så han har gjort et voldsomt sprang på resultatlista, sier Karlsen.

Fra Melbo IL deltok også Jakob Sørlie Pettersen på Beitostølen, han ble nummer 71. i klassen M17. Bastian Holst fra samme idrettslag måtte bryte rennet, og kom ikke i mål.

Storesøster til Jon Ivar Karlsen, Julie Karlsen var også i aksjon på Beitostølen, hun ble nummer 51. i klassen K19/20. Ingrid Sørensen fra Stokmarknes IL ble nummer 56. i klassen K18.

Bor på Meråker

Hun forteller at alle de tre ungene i Karlsen-familien har flyttet fra Melbu til Meråker, der de nå bor, trener og går på skole.

– De trives veldig godt, også har de hverandre der, sier hun.

Veien tilbake til langrennstoppen i sin klasse for John Ivar har ikke bare vært lett.

– Han har møtt noen humper i veien, i ett år fikk han nesten ikke trent på grunn av leddbetennelse. Det er kun de siste to årene han har kunne trent som vanlig. Og det viser seg at han kommer seg veldig bra, sier Lone Karlsen, som snakket med sønnen som både var veldig glad og fornøyd etter rennet.

– Nådde sesongens mål

Det var favoritt-distansen 10 kilometer klassisk John Ivar Karlsen gikk fredag.

– Det er veldig deilig å være tilbake i god form. Det kneet jeg var plaget med før har ikke hemmet meg hverken i fjor eller nå. Nå klarer jeg å ta steget, sier Karlsen, som har slitt med vann i kneet.

– Jeg hadde satt meg som mål for sesongen å ta poeng, og det klarte jeg i dag, sier han.

Men tid til feiring er det ikke for skiløperen, som skal i aksjon igjen både lørdag og søndag på Beitostølen.

– Jeg skal gå tre renn totalt, lørdag er det sprint skøyting, og søndag er det 10 kilometer skøyting, sier han.

Si litt om veien tilbake til der du er nå?

– Det har vært litt tøft, men bra også. Jeg har blitt litt sterkere både fysisk og psykisk så det har gjort meg bedre etter hvert. Å bli kvitt skaden, at kneskaden nå er borte har vært veldig godt, sier han.