Sigbjørn Aanes går til First House

Melbuværing Sigbjørn Aanes, som i fjor forlot stillingen som presseansvarlig for Erna Solberg, går til ny jobb i First House.

Sigbjørn Aanes.  Foto: Knut Ivar Aarstein

Hadsel

Da VOL intervjua Sigbjørn Aanes i november i fjor, hadde han akkurat annonsert at han skulle slutte i jobben som statssekretær og nærmeste presseansvarlig for Erna Solberg. Aanes sluttet i desember, uten noen ny jobb å gå til. Det var han ikke bekymra for:

– Alle som har en idé om hva jeg kan brukes til, regner jeg med tar kontakt. Jeg er ikke bekymra for det, jeg har jevnlig fått spennende tilbud. Jeg har fått noen allerede, sa han da.


Melbuværing gir seg som Erna Solbergs rådgiver

– Det er større sjanse for at jeg kommer hjem oftere

Sigbjørn Aanes (36) fra Melbu slutter som statssekretær og presseansvarlig for statsminister Erna Solberg.

 

Nå er den nye jobben altså klar: Aanes går til First House, som partner og seniorrådgiver, melder Dagens Næringsliv. Det tok likevel noe lengre tid enn Aanes hadde trodd å få jobben på plass:

– Jeg tenkte jeg skulle avklare ny jobb før jul. Slik gikk det ikke. Alle tre månedene er brukt på ulike henvendelser fra byråer og selskaper, flere enn jeg hadde tenkt. Jeg vurderte ut ifra tre kriterier: Det må være morsomme og flinke folk, varierte oppgaver og et ønske om å tjene mer enn som statssekretær, sier han til avisa.

Han tror erfaringa fra statsministerens kontor kommer godt med:

– Jeg har god erfaring med å jobbe med toppledere i politikken. Så strategisk omdømme, posisjonering og manøvrering i samfunnet egner jeg meg godt til. Jeg er en ærlig og direkte type. Det er vel få som har jobbet med flere kriser enn meg, sier Aanes til avisa.

Det er uklart når han begynner, fordi det må godkjennes av Stortingets karanteneutvalg.