Hadsel Næringsforening sendte 19., april ut en spørreundersøkelse med fem spørsmål til cirka 150 bedrifter i Hadsel. Temaet var den nye sentrumsplanen for Stokmarknes.Denne gikk ut på mail den 19. april med en påminnelse den 23.april.

– Utsendelsen er basert på en oversikt over 200 bedrifter i Hadsel og alle bedrifter der e-post lot seg oppdrive er kontaktet, og utvalget er således og anse som representativt. Det ble også lagt ut informasjon om undersøkelsen på næringsforeningas Facebook-side, hvor noen tok kontakt og fikk undersøkelsen tilsendt, opplyses det fra foreningens leder, Toni Gjessing, i ei pressemelding.

Hovedfunnene i undersøkelsen viser:

  • Et tydelig flertall mener at det i den nye sentrumsplanen er for lite parkeringsplasser i sentrum (83% av respondentene).

  • 72% av de som mener at det er for lite parkeringsplasser i den nye planen mener et parkeringshus i sentrum av Stokmarknes vil løse parkeringsutfordringene. 60% av alle som har svart på undersøkelsen mener altså dette.

  • Respondentene er tydelig splittet i synet på hvor lang miljøgata bør være: o 40% mener den bør strekke seg til Helsebanken o Nesten 30% mener den bør strekke seg til Rema 1000 o Nesten 30% mener et annet alternativ enn disse to er den beste løsningen. I fritekstfeltet har noen gitt kommentar om at den kun bør gå til Vinmonopolet.

  • 51% synes ikke det er viktig eller lite viktig med sykkelfelt/-bane i Stokmarknes sentrum o 30% av respondentene synes sykkelfelt/-bane er ganske eller veldig viktig o 19% av respondentene har ingen mening om det