– Det har vært en bra og artig da hittil. Det morsomste er lekene, det å kaste på blink. Og så har jeg fått masse russekort, sier Henriette Valen (9).

Fin tradisjon

– Russetida har vært veldig bra. Vi har vært en gruppe med svartruss her og på Sortland som har hatt det bra sammen, forteller russepresident Lars Klæbo.

I tradisjonens tro deltok russen i toget på Stokmarknes og delte gladelig ut russekort.

– Det var veldig fint å gå i toget. Det var mange barn og unge der og som spurte etter russekort. Og som ble veldig glade når det fant gullrussen. Det er fint med sånne tradisjoner, smiler Klæbo.

Russeavisa

Etter toget ble det fest med salg av kaffe og kaker i Kafe Finnmarken. Utenfor sto to stolte russ med russeavisa.

– Det har gått fint. Det har vært mye arbeid og vi har hentet inn stoff hele året. Men så kom tida der vi måtte begynne å sette det sammen til en avis, forteller russeavis redaktør, Sunniva Skarsvåg.

– Avisa er fylt med begivenheter fra året, som russerevyen og klasseturen til Roma, forteller Skarsvåg.

Slutt

17. mai betyr slutten på russetida for i år.

– Det er litt vemodig at russetida snart er slutt, men vi har hatt det veldig artig. Det skal bli veldig godt å ta av meg denne dressen. Når jeg stod opp i dag kjente jeg at jeg ikke hadde lyst til å ta den på meg. Så det skal bli godt å ta på seg noen andre klær og komme tilbake til det normale, sier Skarsvåg.

– Det har vært kjempe artig og vi har gjort rare ting. Vi har fått gjort masse utenom mai også, som russeavisa og russerevyen. Men det er mest vemodig at vi snart skal gå fra klassene våre, sier Skarsvåg.