Det endelige valget av ordførerkandidat vil foregå på Hadsel Høyres første nominasjonsmøte 17. juni 2018. Det skriver nominasjonskomiteen i Hadsel Høyre, bestående av Per Johnsen, Ove Schei og Inger Hope i ei pressemelding.

Ledererfaring

Trond Holten er 58 år, 3-barns pappa og bor på Melbu. På fritiden synger han blant annet i Melbu Blandakor.

– Av utdanning har Trond maritim Høyskole. Han har seilet utenriks og deretter mange år som kaptein på Hurtigruten. Han har jobbet to år innen oljevern, henholdsvis på Fiskebøl og i Stavanger. Hans nåværende jobb er som flyplassjef ved Stokmarknes lufthavn Skagen, en stilling han har innehatt i sju år.

– Nominasjonskomiteen har i sin innstilling lagt stor vekt på hans lange ledererfaring, hans evne og vilje til å tenke langsiktig og arbeide planmessig.

Trond har vært medlem i Hadsel Høyre i mange år, har vært vara til kommunestyret og i forrige periode satt han som styreleder av Hadsel Eiendom.

– Han kjenner kommunen som han er født og oppvokst i godt, skriver nomasjonasjonskomiteen.

– Samarbeidsegenskaper

– Nominasjonskomiteen mener Trond Holten har de personlige egenskapene som trengs for å være Høyres ordførerkandidat. Han har gode samarbeidsegenskaper, som er viktig for en ordfører. Han er inkluderende, åpen og flink. Han vil evne å samarbeide godt både internt og på tvers av partigrensene, og også regionalt. Det er og vil bli viktig for Hadsel kommune.

– Vi håper og tror at Trond Holten vil få bred støtte på nominasjonsmøtet 17. juni.

– Hvem som skal stå på de neste plassene på lista er ennå ikke avklart. Dette vil nominasjonskomiteen jobbe videre med. Så har du lyst å være med på «Team Trond» så er det bare å melde din interesse, skriver nominasjonskomiteen i Hadsel Høyre, som ledes av Inger Hope.