Forlegger Svein Spjelkavik hadde på forhånd lovet forfatteren åtte frammøtte til boklanseringen, men det kom minst fem ganger flere for å overvære seansen i Galleri Apotheket på Stokmarknes.

– Jeg er ydmyk over at det kom så mange. Kjempestolt, fortalte hovedpersonen før han bød på en av flere smakebiter fra hva leserne har i vente.

Dem som har hatt gleden av å høre ham tidligere i andre sammenhenger, enten det er skrøner eller vanligvis tørre fakta som skal framføres, vet at innlevelsen er blant Jakobsens største styrker.

Forhåpentligvis har stokmarknesmannen (født og oppvokst i Svolvær) klart å fange fortellergleden mellom to permer.

Sang og spill fra Zøllners

Forfatteren selv kaller boka en inspirasjonsbok for å skape egne fortellinger.

– Alle kan fortelle, men alle kan bli litt bedre. Jeg har erfart at det er den beste måten å overføre kunnskap på. Derfor forteller jeg framfor å forklare, fortalte Jakobsen til sine tilhørere denne ettermiddagen.

En annen fortellerform Jakobsen behersker er sang og musikk, og som sentralt medlem i Mandskoret Zøllners eftf. var det på sin plass at han og de andre efterfølgerne bidro med et par nummer under lanseringen.

– ALLE KAN BLI LITT BEDRE: 69-åringen, har under ett av numrene til Mandskoret Zøllners eftf., mener fortellinger er den beste måten å overføre kunnskap på. Foto: Atle Nielsen

– Den første av sitt slag i vår landsdel

På sin plass var også blomster og rosende ord.

– Steinar Jakobsen er en av de store fortellerne. Han er en nestor i Lofoten og Vesterålen, sa Spjelkavik hvis forlag God strek gir ut boka.

Tidligere kultursjef i Øksnes og medlem av Nordnorsk fortellerforum (som Jakobsen var med på å stifte), Hilde Hansen, mente «Jakten på fortellinga» er den første av sitt slag i Nord-Norge.

– Det er veldig artig at du nå har forløst denne boka, sa hun.

FLERE ENN ÅTTE: Medregnet mandskoret var det nærmere femti i Galleri Apotheket denne ettermiddagen.