Velfortjent æresborger

Sjelden har vel æresborgerprisen på Melbu vært mer velfortjent.

Trond Ringlund vant utmerkelsen Årets æresborger.   Foto: Knut Ivar Aarstein

Hadsel

Tradisjonen tro ble det under åpningen av årets Sommer-Melbu delt ut pris til årets Æresborger. Det var Mats Uppman i Melbu og omegn lokalutvalg som hadde gleden av å lese opp begrunnelsen.

Uppman kunne blant annet opplyse om følgende:

– Årets æresborger er født og oppvokst i Oslo, men kom nordover allerede i 1972. Han definerer seg selv som vesteråling, men med en talefeil.

–  Han er en varm og hyggelig mann, men vi fokuserer på det han gjør i lokalsamfunnet. Han har et bredt talent, til glede for kommunen og tettstedet. Han har mange jern i ilden, og er et ja-menneske som alltid leverer kvalitet. Han har jobbet med ulike musikkforeninger, blandakor, stiller opp for jekta brødrene, har vært med på mange Johan Moe-kvelder under Sommer-Melbu, og han er en høyt skattet konferansier.

–  Han har vært med i 17.-maikomite, og dirigert Lucia-kor. Kandidaten er interessert i båtliv, og var med og dannet Jektas venner. Han samler og informerer om nordnorsk jektefart. Han har fortalt historie om nordnorsk jektefart for statsminister Solberg. Ungene flokker seg alltid om vår kandidat, og han har alltid gitar i nærheten, sa Uppman.

Publikum hadde forlengst oppfattet at det her dreide seg om Trond Ringlund, som kom til Melbu i 1986.

–  Dette var rørende, og jeg er virkelig overrasket, sa Ringlund til VOL etter å ha fått utdelt utmerkelsen.