– Vi har vært inne i Trollfjorden på en privat tur med båt og det var en livsopplevelse, sier Kjerstin Lillestøl, sammen med Birthe Holmedal, Bodil Skiftesvik og Irene Landsvik er hun på ferie i Vesterålen, og der naturen har gjort inntrykk.

– Vi har vært klubbvenninner i 30 år og nå er vi ute på tur sammen og kjører bil fra Tromsø til Bergen. Vi ankom Vesterålen torsdag, og da var det et fantastisk vær. Vi ble sittende ute på altanen og så hurtigruta gå forbi om natta, sier hun.

– Det gikk ikke an å gå og legge seg, det var helt nydelig så vi satt våkne helt til klokka var halv to, ler Lillestøl.

Hver eneste sommerferie

Bodil Skiftesvik er opprinnelig fra Hennes, hennes bestefar er barnefødt i bygda og hun har tilbragt hver eneste sommerferie her. Men sjøslaget har hun aldri tidligere fått med seg.

– Da jeg var ungdom var det ikke noe slikt arrangement. Så nå i en alder av 60 år får jeg deltatt på mitt første sjøslag, det er ikke så verst, ler hun.

Venninnegjengen hadde også fått med seg en skikkelig bygdefest, med dans på lokalet fredag.

– Det var bare helt utrolig artig, og de som spilte var kjempeflinke, det var helt supert, sier Bodil, som har tatt med venninnene til bestefarens barndomshjem, Duranhuset.

– At vi kan få med oss både en festival og naturoppleveler er helt enestående, sier de som setter kursen for Lofoten søndag.

– Havørn og teist

Irene Landsvik har sett Trollfjorden før, men aldri fra helt fra havoverflaten i småbåt. Det gjorde inntrykk.

– Det var rett og slett en mektig opplevelse. Utrolig å sitte der og se opp, sier hun.

Havørn fikk de også skue på vingene over den smale fjorden, og mengder av sjøfuglen teist.

– En livsopplevelse var det, sier klubbvenninnene fra Bergen.