– Med myriader av farger, fart og mønstre fra Chris Reddy i den ene ytterkanten til de ettertenksomme strekene til Bjørg Elise Tuppen i den andre. Fra Beate Baders mirakuløse heklede dukker i sterke farger, Regina Pedersens vevede ullfisker og granskende selvportretter, Sabine Seiferts mangfoldige smykker til Maria Øverbyes «personligheter» i keramikk – dette blir en utstilling å varme seg på om været glemmer at det er sommer, og en opplevelse å ta med seg selv om solvarmen skulle melde sin ankomst!

Det skriver leder i Hadsel kunstforening Helle Nyvold i ei pressemelding.

Alle ønskes velkommen til utstillingen  som åpner kl. 12 lørdag 14. juli og varer til 5. august – mandager er som vanlig stengt.

En av de første grafittikunstnerne

Chris Reddy, født i Harstad, er en kunstner som bruker gaterommet og gallerirommet som arena. Han er kjent som en av de aller første grafittikunstnerne og var aktiv i Tromsø allerede i 1984. Han har gått på Kunstskolen i Kabelvåg, studert kunsthistorie i Tromsø og kunst ved Kunstakademiet i Oslo, har mottatt stipender og er innkjøpt mange steder, som for eksempel Universitetet i Tromsø.

Hippie child av Chris Reddy. Foto: Innsendt

Han maler eller tegner gjerne rett på veggen, det være seg restauranter i Oslo eller sjøhus i Eresfjord – hvor vi finner et 12 meter langt bilde. En fargerik aktiv kunstner som det siste året gjort store utendørs arbeider, gruppeshow og samarbeider med kunstnere i Los Angeles, Sverige og Norge. Hans siste separatutstilling var på Lower East side i New York.

Beate Bader er en autodidakt kunsthåndverker som bruker sin bakgrunn som geolog med marin biologi i kunsten sin, og som har fulgt opp med forskjellig undervisning i både maleri, skulptur, tegning og foto. Hun bidrar med trykk og med broderte og/eller heklede tablåer og lager de skjønneste små dukker. Hun er opprinnelig tysk men har nå bosatt seg i Harstad.

Fiskegarnsmykke fra årets smykkekunstner

Fra Tyskland kommer også Sabine Seifert, som er dette årets smykkekunstner. Hun bodde i Norge (Svolvær, Steigen og Bergen) i 15 år, men har nå flyttet tilbake til Hamburg, hvor hun har eget verksted. Hun er, fra 1998, både gull og sølvsmedmester og hun har gjennom årene fått mye inspirasjon fra naturen og omgivelsene i Nord-Norge. Hun tar med seg et stort utvalg som det blir spennende å se.

Årets smykkekunstner sine verk blir å se i sommerutstillinga. Foto: Innsendt

Regina Pedersen er en allsidig kunstner, som arbeider med mange forskjellige materialer og teknikker. Hun er bosatt i Steigen hvor hun har hatt et prosjekt med gjenoppdagelser av gamle teknikker for å bruke lokal ull, hun lager skulpturer i papp, og driver også med keramikk og med trykking av tapet. Til oss tar hun med seg trykk på papir og vevde bilder i ull.

Vevde bilder av Regina Pedersen. Foto: Innsendt

Maria Øverbye er også en autodidakt kunstner, fra Oslo, hvor hun maler med olje og lager små og store skulpturer i keramikk – og har holdt på med dette i 20 år.

Keramikk av Maria Øverbye. Foto: Innsendt

Hun har arbeidene sine utstilt i gallerier over hele landet, enten i form av separatutstillinger eller bare for salg. Vi ville gjerne stille ut de maleriene hennes, men det viste seg at alle var utsolgt, så dermed er det kun keramiske arbeider vi kan vise frem på utstillingen vår i sommer – de som tåler posten. Men de er vel verdt en tur.

Sist, men aldeles ikke minst, har vi Bjørg Elise Tuppen. Hun er født og oppvokst i Harstad, og er utdannet fotograf og grafisk designer med en Bachelor of Arts fra University of Hertfordshire i England.

Bilde av Bjørg Elise Tuppen. Foto: Innsendt

I 2014 ble hun tildelt Per Spillings pris for sitt allsidige utrykk innen både tegning, foto og grafiske arbeider. Hun er kjent for sine magisk-realistiske fotoarbeider, for eksempel det med en hval som glir majestetisk mellom fjellene, men er også opptatt av tegning som uttrykksform, så til vår utstilling kommer en tegningsbasert serie kalt Livstråder.