Rundt 40 spente tilhørere hadde samlet seg i samfunnssalen på Dverberg onsdag for å høre Robaat. Mange visste ikke hva de gikk til. Men de fleste forlot nok salen med et smil rundt munnen.

Men hva er nå Robaat? Navnet høres veldig nordnorsk ut. En del av musikken er også det. Men ellers heller det mot en slags country-inspirert visepop.

Robaat er først og fremst Kine Yvonne Berntsen (sang, gitar) og Julie Alapnes (sang, fele). Før het de BonBons sammen med Herborg Rundberg. Hun satser nå på egen musikk og duoen fant ut at de skulle gjøre forandringer. De fikk med seg Tore Bruvoll (blant annet Hekla Stålstrenga) på gitarer og Kjetil Dalland på bass.

– Vi har også utvikla oss litt musikalsk, er blitt litt sprekere og råere i noe av det vi gjør med flere instrumenter og større lydbilde selv om fele som et sentralt instrument og den flerstemte sangen fortsatt er sentralt, sier Julie Alapnes til avisen iTromsø.

Nå er gruppa ute på en aldri så liten nordnorsk turné. Startskuddet gikk på Dverberg onsdag. Det ble en aldri så liten musikalsk rundreise med både countryinspirert visepop, sanger godt plantet i nordnorsk visetradisjon og norsk folkemusikk med indiske undertoner.

De fire på scena er dyktige musikere og gode sanger. Kine og Julie har stor utråling og sjarmerte publikum i senk. Nå også musikken holder mål så det holder, ble det en veldig fin kveld på Dverberg.

Eller som en av publikum sa det.

– Musikken rørte meg og tårene rant. Det er et tegn på at det er bra.

De som tok turen opp på Såpeloftet hos Alveland etter konserten, fikk med seg både ekstra låter, en glitrende akustisk versjon av den helt nye sangen «Poor old Billy», reaksjoner fra publikum og god kjøttsuppe.

Violet Road er et av Norges heteste band for tiden, og gjør stor suksess rundt om på norske festivalscener. Kine og Julie er samboere med hvert sitt Violet Road-medlem. De er dermed «de bedre halvdelene». Uten å si noe stygt om Violet Road, så våger vi påstanden om at de bedre halvdelene lever opp til navnet og er best.

KVELDSMAT: Etter konserten var det kveldsmat og ekstranummer på Såpeloftet ved Alveland. (Foto: Jørn Aune)