Dette melder Nordland politidistrikt.

Meldingen om brannen kom klokken 01.29 i natt.

Nødetatene rykket da ut til en garasjebrann i det politiet i Nordland kalte Hovda i Andøy. 110-sentralen i Bodø sa så Skarsteinsdalen før Andøypostens Tony Gulla på morgenkvisten kunne fortelle at brannen hadde skjedd ved Kjølhågen nærmere bestemt Æråsen.

En mann ble da tatt hånd om av ambulansepersonell og fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Tilstanden til mannen er foreløpig ikke kjent.

Mannen har ifølge Marit Einejord ved UNN moderate skader.

Garasjen skal være totalskadd etter brannen.

Eksplosjonsartet brann

Utrykkningsleder Nils Harald Steinsvik opplyser til Andøyposten at det var AMK som først fikk melding om brannen, i forbindelse med at mannen trengte helsehjelp.

– Da vi kom til stedet så stod hele bygget i et flammehav og det var ikke noe vi kunne gjøre for å berge det. Vårt fokus ble å forhindre at brannen spredde seg til et bolighus i nærheten. Det blåste ganske kraftig, så vi tilkalte brannmannskaper fra Forsvaret, sier Steinvik.

Han legger til at det var Forsvaret som stod for hovedslukkingen av brannen.

– Hvordan vil du karakterisere brannen?

– Det var en eksplosjonsartet brann, og vi mistenker at det var lagret drivstoff i garasjen, sier Steinsvik.

Da Andøypostens Tony Gulla Sivertsen var på stedet like etter klokken 08:00 torsdag morgen, var det en utbrent garasje som møtte han. Videoen litt lenger opp i saken viser at det ulmer og brenner enkelte steder ved garasjen fortsatt, som er sperret av med sperrebånd.