En tidligere ansatt og drosjeeier tilknyttet Sortland drosjesentral ble i april dømt til fire måneder fengsel for flere former for økonomisk kriminalitet mot bedriften. Blant annet grovt økonomisk utroskap for flere hundre tusen kroner til egen vinning, samt mindre brudd på bokføringsloven og andre lover knyttet til forretningsvirksomhet.

To måneder av straffen ble gjort betnget, slik at mannen etter dommen normalt måtte sone rundt 60 dager. Reduksjonen i straff kommer av at politiet har brukt lang tid på saken.

Tiltalte anket dommen til lagmannsretten, men nå har Hålogaland lagmannsrett sagt nei til å behandle anken. Det betyr normalt at tingrettsdommen blir stående som endelig.

- Ingen troverdig forklaring

- Lagmannsretten finner det klart at anken ikke vil føre fram, og at den bør nektes fremmet, skriver lagretten i sin beslutning fra tidligere i juli.

Lagretten viser til at tiltalte har erkjent å ha belastet selskapet for de omtalte beløpene, og fester ikke lit til hans forklaring om rettmessigheten av transaksjonene. Det dreier seg både om privat bruk av firmaets kredittkort, og andre overøringer til seg selv fra firmaets konto.

- Det finnes ingen annen troverdig forklaring på den fremgangsmåte som ble valgt, enn at dette ble gjort for å belaste selskapets private utgifter, skriver lagretten.

- Må anke erstatningskrav

Tiltalte ble i tingretten også dømt til å betale en erstatning på 260 000 kroner til Sortland drosjesental. I anken til lagretten begjærte tiltalte ny behandling av erstatningskravet, men lagretten skriver nå at dette kravet nå i utgangspunktet ikke blir behandlet.

- Da anken er nektet fremmet, vil kravet ikke bli behandlet med mindre tiltalte eller fornærmede innen en måned meddeler lagmansnretten at han krever fortsatt behandling av kravet, skriver lagretten.