Vesterålen Summer Games har de siste to somrene samlet mosjonister, barn og aktive utøvere til gateløp, sykkelritt og motbakkeløp i Øksnes. Til helga er det duket for nok en utgave.

Arrangmentet går over to dager, hvor deltakerne lørdag først skal få peist seg i gateløp gjennom Myre sentrum. Deretter følger sykkelritt fra Alsvåg, før det søndag avsluttes med motbakkeløp opp Nonskollen i Alsvåg. Mens mosjonistklassen deltar uten tidtaking, gjelder det for de konkurrerende deltakerne å vinne trippelkonkurransen, hvor målet er å være best på de tre øvelsene sammenlagt.

- Til sammen vil mer enn femti mennesker være i sving for å sørge for at de tre arrangementene skal gå prikkfritt for seg. Nå håper vi bare på oppholdsvær og mange deltakere, sier hovedkomiteen i en pressemelding.

Først ut i vesterålscup

Vesterålen Summer Games er også første konkurranse ut i de to nyskapningene Vesterålen motbakkecup og Vesterålen løpecup, hvor seks av regionens løp har samlet seg i en felles cup.

- Her legges grunnlaget for hvem som på ettersommeren kan kåre seg som best i Vesterålen på å løpe flatt eller opp på fjelltopper. Vi håper at cupene vil gjøre at enda flere ønsker å delta på de flotte arrangementene i Vesterålen i sommer, sier Tommy Nordeng, en av initiativtagerne bak.

Sykkelritt for barn

Nytt av året er at det også arrangeres sykkelritt for barn.

- For oss er det viktig at sommerlekene er et tilbud for både barn og voksne, og derfor har vi i år valg å arrangere et eget sykkelritt for barn. Rittet vil være fem kilometer langt, og vil foregå på vei uten biltrafikk. Mange unger liker å sykle, og nå får de sjansen til å sykle i et felt, akkurat som på Tour de France, sier leder i Alsvåg IL og rittleder Dag Myklestad i pressemeldingen.

Også for mosjonister

Alsvåg IL forteller at de er opptatt av allsidighet og folkehelse, og at alle øvelsene i Vesterålen Summer Games derfor er lagt til rette også for mosjonister.

- Vårt håp er at så mange som mulig kommer seg over dørstokkmila og deltar på øvelsene, og derfor har vi valgt å sette svært lav deltakeravgift i mosjonsklassen, sier Dag Myklestad i pressemeldigen.

Idrettsklubben i Alsvåg holder også åpen kafé både på lørdag og søndag.

- Så det skal være mulig å fylle på noen av de tapte kaloriene der, avslutter Myklestad.