I forrige uke prøvespilte Toms Mezs, som har spilt aldersbestemte landskamper i hjemlandet Latvia, for Sortland IL.

Tirsdag kveld fikk VOL bekreftet av SIL-formann Tommy Dalheim.

- Han har signert en kontrakt for 2016, sier formannen om latvieren.

SIL-trener Espen Bakke Gusjås jobber nå med å få lagt de siste kortene i kabalen for å få spillerstallen for sesongen til å gå opp.

Fra før har klubben keeper Jevgenjis Sazonovs fra samme land. Han ble signert i september i fjor. Klubben gikk i går ut med forespørsel på Facebook hvor de etterlyste bolig til spilleren.

Defensiv spiller

Forrige uke brukt de på å møtes, og å se at begge parter innfrir forventningene til hverandre.

– Det som gjenstod i forrige uke, var å se at spilleren trives og har det bra, sier Bakke Gusjås om latvieren, som ankom Sortland mandag i forrige uke.

Mezs er en defensiv spiller, som først og fremst spiller sentralt i forsvarsrekka. Han har en bakgrunn fra høyt nivå i hjemlandet, der han blant annet har spilt aldersbestemte landskamper.

– Han skal være en solid spiller. Vi er veldig fornøyd, sier Bakke Gusjås.

Full spillerstall

Klubben har den siste tiden fått flere avklaringer på spillerstallen. Ifølge Bakke Gusjås skal alle spillerne fra fjorårets sesong være med i år også, sett bort fra øksnesværing Truls Knudsen som gikk til Morild i januar i år, etter å ha spilt for sortlandsklubben i ett år.

– Vi har fått avklart rundt de som var usikre, og det begynner å se bra ut. Vi har fått forsterket oss der vi ønsket det, spesielt når det forhåpentligvis ordner seg med Mezs, sa Bakke Gusjås til SortlandsAvisa i forrige uke, før overgangen var klar.

Blir Barlow?

Det har en stund versert rykter om at spiller og trener Jonathan Barlow var på vei ut av klubben. Ifølge Bakke Gusjås blir Barlow i SIL i alle fall ut året.

– Det har vært noen rykter om Finnsnes og Tromsdalen, men i et møte for ei ukes tid siden bekreftet Barlow at han holder seg til avtalen om å spille for klubben ut 2016, sa SIL-treneren til VOL i forrige uke.

Etter det VOL vet har Barlow tilbud fra andre klubber. Han og samboeren har solgt huset på Sortland, mens samboeren har flyttet til Tromsø. Barlow sa til VOL for to uker siden at hvor han ender opp er avhengig av flere faktorer, deriblant jobb.

- Barlow er akkurat nå Sortlandsspiller, sier leder Dalheim til VOL tirsdag kveld. Dermed er det fortsatt usikkert rundt midtbanejuvelen.

Laget har nå økt treningsmengden, og jobber frem mot første helg i mars, da Sortland IL skal møte Harstad i en treningskamp. Deretter venter cupkampen mot Melbo 16. mars.