Mandag morgen slo nyheten om at David Bowie er død ned. Han ble 69 år gammel og døde kun to dager etter han fylte 69 år og slapp sitt kritikerroste sistealbum "Blackstar".

En hel musikkverden hyller i dag legenden David Bowie, en mann som ga ut opp mot seksti album totalt og medvirket i flere filmer og laget skuespill og musikaler.

Sortlending Sivert Høyem skrev i dag på Facebook følgende hyllest til Bowie.

"David Bowie RIP. Innovator, legend, giant, HERO".

Statusen var publisert sammen med Bowies video til låta Heroes, en av de mest kjente og ikoniske låtene Bowie har stått bak. Den låta handlet om kampen hans mot rusavhengighet på 70-tallet.

- Min beste venn

Caroline Meier i Deadline Media, livslang Bowie-fan skriver også om Bowie i dag.

"Min beste venn fra jeg var sju år. Takk for at du lærte meg å føle meg komfortabel med å føle meg annerledes. Takk for at du sa ifra med låtene dine om at jeg måtte velge min vei." før hun siterer fra siste singel "Lazarus".

Hadsel og fylkespolitiker, Arne Ivar Mikalsen siterer Bowies "Space Oddity" på sin status.

Dette er bare noen av de mange hyllestene, og flere vil det bli i timene, dagene, årene og årtiene fremover.

Syk

Bowie sovnet stille inn med sin familie rundt seg i går kveld. Det er i dag kommet frem at han kjempet mot kreft i 18 måneder og at sistealbumet "Blackstar" var et nøye planlagt farve til fansen.

Sist gang han var ute offentlig var i forbindelse med premieren på hans teaterstykke "Lazarus" i New York for et par uker siden. Han fylte 69 år på fredag, samme dag som albumet "Blackstar" ble sluppet til strålende kritikker verden over.

Se Bowies siste video "Lazarus"(NB: Eksternt nettsted.)

Variert

David Bowie (født David Robert Jones 8. januar 1947 i London, England, død 10. januar 2016) var en av popkulturens fremste artister. Han er først og fremst kjent som komponist, sanger, musiker og musikkprodusent, men han har også gjort seg bemerket som skuespiller i flere filmer og på scenen, samt som billedkunstner, videokunstner, skribent og internett-pioner.

David Bowie er ansett som en av popmusikkens viktigste menn. Han har vært innom mange sjangere innenfor popmusikken og har vært en pioner når det gjelder bygging av image og utnyttelse/manipulasjon av media. Bowie har flere ganger endret utseende og fremtoning i takt med musikken og har vært en banebryter når det gjelder å redefinere hva en rocke-konsert kan være, med sterk innflytelse fra teater (spesielt Brecht), kabaret og musikaler. Han har hatt en egen evne til å fange opp nye trender og stilarter og gi dem et eget uttrykk.

Bowie har toppet den norske singellista Topp 20 med sangene «Cat People (Putting Out Fire)» og «Let's Dance», og albumlista Topp 40 med albumene Let's Dance i 1983 og The Next Day i 2013.