Mannen befant seg i døråpningen på sin egen bil da den andre bilen kom kjørende mot ham. Han skal akkurat ha rukket å få hodet og venstre fot innenfor døra, men høyre bein kom i klem og ble hardt kvestet.

Les også: Fikk foten klemt av i bildøra

Ba om utsettelse

Partene møttes i retten i april i år, men forsvarer Inger Silka Zadig ba den gang om en utsettelse av rettssaken, på grunn av nye bevis i saken. Det var snakk om et vitne som ville – anonymt – forklare seg om hendelsesforløpet.

Politiet har siden den gang foretatt nødvendig avhør av personen.

Les også: Rettssaken er utsatt

Det ble i april sagt at saken skulle gå for retten etter sommeren. Deretter ble saken berammet til 16. januar. Nå er saken nok en gang utsatt, og er berammet til 9. og 10. februar 2017, nesten to år etter at hendelsen fant sted.

Grov vold

- Vesterålen tingrett har vært nedbemannet med en dommerstilling etter 1. oktober i år. Dette utgjør 33 % av dommerkapasiteten, og årsaken er manglende bevilgning til stillingen. En slik reduksjon av bemanningen kan ikke skje uten at det får betydning for domstolens kapasitet, opplyser sorenskriver Hans Edvard Roll til VOL.

Utsettelsen fra januar til februar skyldes, ifølge sorenskriveren, at påtenkt aktor ble gravid, og har termin i januar. Skifte til ny aktor gjorde omberamming nødvendig.

Politiet etterforsket saken som en grov voldssak. Mannen måtte amputere foten, og har fått protese.

Saken har en strafferamme på over seks år.