Operasjonssentralen meldte om ulykken i 01.30-tiden. Bilen skal ha gått rett i tunnelveggen og fikk store materielle skader. Personen i bilen ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø.

- Tilstanden til personen er alvorlig, men stabil, får VOL opplyst av kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord, som ikke kan kommentere hvor lenge vedkommende blir liggende på sykehuset.

Måtte stenge

Veitrafikksentralen melder i 4-tiden at tunnelen vil bli stengt i flere timer på grunn av rydding etter at det har oppstått materielle skader. Ifølge NRK Nordland var sammenstøtet var så kraftig at det også oppstod store skader i selve tunnelen.

Tunnelen var stengt i flere timer på grunn av at det var nødvendig å gjennomføre et omfattende opprydningsarbeid etter ulykken. Det var mye oljesøl på veien, i tillegg til at det hang ledninger ned i veibanen som måtte fjernes.

Åpnet etter flere timer

Klokken 10.40 søndag formiddag, melder statens vegtrafikksentral at tunnelen er åpnet igjen.

- Nå har de fjernet alle ledninger, oljesøl og klargjort veien slik at den er klar for trafikk igjen, får VOL vite av vakthavende ved vegtrafikksentralen søndag formiddag.

NRK melder også at det har oppstått lange køer i forbindelse med stengningen. Reisende som har planlagt å kjøre gjennom tunnelen, blir oppfordret til å ta bruk fergesambandet Melbu-Fiskebøl inn til videre.

Lang tunnel

Sørdalstunnelen er 6.338 meter lang og den lengste av tunnelene i Lofast. Tunnelen, som ligger langs E10 på Hinnøya, går mellom Sørdalen i Kvæfjord kommune i Troms og Øksfjorden i Lødingen. Tunnelen er 8,5 meter bred og har en høydeforskjell mellom åpningene i henholdvis Sørdalen og Øksfjorden på 90 meter.