Aarhaug stod bak Hugaas Entreprenør som i sin tid bygget Norlandiahallen på Andenes. Hugås Entreprenør ble slått konkurs i 2020.

Taket i hallen begynte etter hvert å lekke, og det ble inngått avtale med Aarhaug om bytte av taket.

Høsten 2021 ble halve taket i hallen byttet i regi av Støren Stål AS som var et annet selskap knyttet til Aarhaug, Selskapet ble slått konkurs i mars 2022.

Den andre halvparten av taket på Norlandiahallen skulle byttes i fjor. Det skjedde ikke og Andøy flerbrukshall AS ble enige med Aarhaug om at arbeidet skal gjøres til sommeren.

Personlig konkurs?

Nå risikerer imidlertid Aarhaug å bli slått personlig konkurs. Det skjer etter at selskapet Meteva AS vil kreve inn et lån på 15 millioner kroner Aarhaug skal ha fått.

Det er bergenseren Trond Mohn som eier Meteva AS. Mohn er en av Norges rikeste personer og har en formue på nesten ni milliarder kroner.

I forbindelse med at Hugaasgruppen AS ble slått konkurs, meldte selskapet inn et krav på 198 millioner kroner. Verdiene i selskapet var anslått til mellom 20 og 30 millioner kroner. Meteva AS har dermed trolig tapt store summer på den konkursen.

Steile fronter

E24 skriver at det er steile fronter mellom partene.

– Vi har fått til mye, jeg vet hva vi har gjort og hva vi kan få til, jeg vet hvilke ressurser jeg har rundt meg. Det eneste som er viktig nå er å komme meg ut av dette sirkuset her. Det koster så mye energi. Det som er synd er at når du må bruke tiden på å krige, så blir det lite annen utvikling, har Roar Aarhaug uttalt til Trønderbladet om konflikten med Mohn.

Advokat Egil Horstad i Schjødt sier til E24 at det er trist at man må gå til det skritt å slå noen personlig konkurs.

– Det er ikke noe drømmescenario, og har ikke vært Metevas ønske. Men på et eller annet tidspunkt må man inndrive det lånet og sikkerheten som er er der, sier Horstad til E24.

Konkursbegjæringen behandles av Trøndelag tingrett mandag 20. februar.