NAV Sortland har sendt ut ei pressemelding om øvelsen, som vil foregå mellom klokken 12 og 15 mandag, i og rundt lokalene til NAV på Sortland.

Det vil være uniformert og bevæpnet politi til stede, og øvingsområdet vil være merket, opplyser de.

Torbjørnsen sier at de har gått gjennom rutinene sine sammen med politiet i forkant av øvelsen.

– Vi har snakket om hva vi skal være på vakt for og hvordan vi skal vurdere ting. I etterkant skal vi se på om det er ting vi bør endre på for å være bedre forberedt, forteller hun til VOL.

Viktig fokusområde

– Hva er bakgrunnen for øvelsen?

– Om ikke vi har hatt hendelser med vold og trusler, så har det jo vært det andre steder. Det er mange kontorer som har hatt høyt fokus på dette og vil ha det framover. Hvordan man skal ivareta sikkerheten er et fokusområde i hele organisasjonen.

Stengt kontor

Den fungerende NAV-lederen informerer om at NAV-kontoret ikke vil ha åpent som normalt mens øvelsen pågår. Det kommer til å stå ei vakt i inngangspartiet, og de som kommer innom vil få hjelp i etterkant av øvelsen.

Dersom det skulle oppstå ei krise har NAV-kontoret en vakttelefon som vil være betjent.

– Det er viktig at vi har alle de ansatte med på dette, oppgir hun som årsak til at kontoret holder stengt under øvelsen.

Sjelden øvelse med politiet

– Har dere hatt lignende øvelser tidligere på Sortland?

– For ikke så lenge siden hadde vi en øvelse, men den arrangerte vi på egenhånd, og det gjør vi fra tid til annen. Så hadde vi planlagt en øvelse som dette for en stund siden som ble utsatt av ulike grunner. Det er første gang jeg er med på en sånn type øvelse i hvert fall.

Ifølge Torbjørnsen vil nok ikke folk flest merke så mye til øvelsen, for den vil for det meste foregå innendørs.

– Men det vil jo skje i mottaket, og det er store vinduer folk kan se inn gjennom. Derfor varsler vi og merker av området, sånn at folk ikke blir bekymret for hva det er som skjer, avslutter hun.