– Utover dagen kommer det fortsatt til å gå i nordavind og byger, men den kraftigste vinden har vel gitt seg. Så det blir en frisk bris mellom nord og nordaust i dag, kanskje enda litt mindre etterhvert.

Det sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim ved Vervarslinga for Nord-Norge, om været for i dag mandag.

– Det går noen regnbyger, men det ser ut som de gir seg etterhvert. Fra i ettermiddag/kveld bør det være oppholdsvær. Temperaturmessig ligger det på en fem-seks grader, sier han til VOL.

Gode muligheter for sol tirsdag

Når det gjelder morgendagen, kan den bli ganske så fin.

– Det blir en bris fra nordaust og delvis skyet oppholdsvær, ser det ut til. Temperaturen går litt nedover da. Vi snakker nok mellom tre og fem dager på dagtid, anslår meteorologen.

Om man ikke bor helt langs kysten, kan temperaturen snike seg ned mot null grader på morgen og kveld.

– Så da kan bli litt frost og muligheter for glatte veier og sånt. Det kan man være obs på, sier Austerheim.

– Blir det noe sol?

– Ja, det bør det absolutt være gode muligheter for i morgen.

Utrygt for byger onsdag

Onsdagen fortsetter nordausten, men det ligger også noen regnbyger og lurer ved kysten av Troms som kan komme sigende.

– Det er kanskje mest utsatt nord i Vesterålen. Generelt blir det vekslende skydekke og litt sol innimellom, men utrygt for byger, sier meteorologen.

Noe varmere skal det heller ikke bli, heller tvert i mot.

– Det er ikke sikkert det blir mer enn to-tre grader på dagen, og muligheter for minusgrader på natta. Hvis det blir byger kan det faktisk være sludd og snø helt ned på havnivå.

Kan bli ei bra helg

En gladnyhet fra meteorologen er at det bygger seg opp en høytrykksrygg over Skandinavia nå, noe som gjør at vi vil kunne få ganske fint vær framover.

– Onsdag/torsdag og utover legger det seg et høytrykk over Nordkalotten, og det kan vi nyte godt av med tørt og ganske bra vær, sier Austerheim.

– Ser det ut til at det kan bli helg, da?

– Ja, det ser litt sånn ut. Det er utrygt for skydekke, men det ser ut som det skal bli oppholdsvær hele tida med lite vind og generelt ei helt fin helg. Utover i helga kan det også bli litt mildere i lufta, særlig ved kysten.