Rettelse:

Rettet 16. august: I en tidligere versjon av denne saken stod det at broen stenges natt til lørdag 26. august og natt til mandag 28. august. Det riktige er at broen stenges natt til søndag og natt til mandag. Saken er rettet etter at Statens Vegvesen sendte ut en korreksjon til sin pressemelding.

Dermed vil man ikke komme seg til og fra regionen med bil på Rv85 når dette pågår.

Det melder Statens vegvesen i en pressemelding mandag morgen.

Brua, som ligger på strekninga mellom Sigerfjordkrysset og Strand, stenges mellom 22:00 og 06:00 natt til søndag 27. august, og mellom 23:00 og 04:00 natt til mandag 28. august. Det blir ikke gjennomslipp av biler i dette tidsrommet.

– Vi skal skifte ut masser under asfalten på Osvoll bru, og må derfor stenge veien helt mens arbeidet pågår. Vi har lagt dette arbeidet til nattestid og helg etter turistsesongen, for at trafikken skal bli minst mulig berørt, sier byggeleder Kristian Riddervold Andreassen i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Brua, som er elleve meter lang, ble bygd i 1963. Siden den gang har det bygd seg opp med stein- og jordmasser, noe vegvesenet nå kommer til å fjerne og erstatte med ei lett fylling og nytt bærelag under asfalten. Dette vil ifølge dem halvere vekta på brua.

Vegvesenet opplyser at Osvoll bru har en gjennomsnittlig trafikk på 1.700 kjøretøy i døgnet.