Det melder Hovedredningssentralen Nord-Norge i en oppdatering ved 12-tiden lørdag.

– De to opprinnelig skårfaste er i ferd med å bli ført ned fra Vågakallen under assistanse fra klatrere fra de alpine redningsgruppene. Den skadde klatreren ivaretas i fjellet under påvente av bedre værforhold for helikopter, skriver de.

Ifølge HRS tilføres flere klatrere og utstyr aksjonen og løftes så langt opp helikopteret etter forholdene kan. Det ventes enda på lette i skydekket.

I en oppdatering 13:13 lørdag meldes det at det ikke er noen ny utvikling i saken og at uthentingen fortsatt pågår.

Dette har skjedd:

HRS fikk fredag kveld melding om at to klatrere trengte hjelp på Vågakallen. De var ikke skadet, men trengte hjelp til å komme ned igjen. På grunn av lavt skydekke kunne ikke redningshelikopteret brukes.

Lørdag formiddag er det ifølge HRS klatrere fra alpine redningsgruppe i Svolvær og Bodø aktive i fjellet.

– I forbindelse med assistanse-aksjonen har èn klatrer fra alpin redningsgruppe blitt skadd av fallende stein. Aksjonen har pågått gjennom natten, og redningsklatrerne er nå i arbeid med å føre ned de opprinnelig skårfaste, skrev HRS i en oppdatering på sin hjemmeside i 11-tiden lørdag.

Ifølge NRK omtaler Rune Danielsen, vakthavende ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, skaden som alvorlig.

De to som opprinnelig trengte hjelp er fortsatt ikke skadde, men slitne og kalde etter natten.

– Ut over dagen forventer man opplett i skydekket og redningshelikopter kan settes inn. Helikopteret står på bakken like ved fjellet, opplyses det.

– Det er mer enn ti redningsklatrere involvert i aksjonen, og HRS koordinerer tilførsel og forsterkning med flere klatrere ut over dagen.