Foto: Erik Jenssen

Ved å ta i bruk logoen og troverdigheten til et etablert seriøst firma, seiler denne svindelfakturaen kanskje gjennom hos en del firmaer.

- De passer på å sende ut slikt i etterkant av sommerferien, da det nok ligger mange regninger på bordene rundt omkring hos selskapene, og ikke alle er klar over hva som er bestilt i løpet av en hektisk sommer, sier Finden.

På fakturaen på hans bord er firmanavnet til førstehjelpsleverandøren Noraid påført i toppen. Og det ser tilforlatelig ut at en førstehjelpspakke til kr. 5.790,- pluss moms kanskje kunne vært bestilt.

- Det ser proft ut, men er jo amatørmessig utført likevel. Når man leser teksten på fakturaen er det en del motstridene opplysninger, som for eksempel at det vil tilkomme forsinkelsesrenter ved for sen betaling, men i neste setning en presisering om at varen ikke er bestilt før den er betalt.

- Videre vil nok mange bli mistenksomme ved at kontonummeret og MVA-nummeret ikke er norskt, samt at en del internettlenker som er oppgitt i brevet ikke leder frem til noen side. Likevel er det nok mange som går på slike svindeler, tror Finden, som nå sørger for at brevet blir levert til politiet.

Ved et besøk på Noraids sider fremkommer det mer informasjon om at selskapet er utsatt for denne svindelkampanjen.