– Vi begynte arbeidet med å informere innbyggerne, og få inn synspunkter fra innbyggerne om viktige forhold å ivareta i arbeidet med kommunereformen, sier ordfører Svein Erik Kristiansen i en pressemelding.

Dette var svært nyttig, ifølge Kristiansen, og de har brukt dette materialet i arbeidet så langt.

– Nå foreligger det mer informasjon om alternativene. Vi ønsker nå å informere om dette, og få synspunkter på hvilket veivalg vi bør foreta.

Les også: Kan miste 7 millioner kr

Mange alternativer

Ut fra beliggenhet og historisk tilknytning har Evenes kommune fortsatt mange alternativer å velge mellom.

Dette er å fortsette som egen kommune, ETS, Evenes og Narvik kommune slår seg sammen, Evenes, Narvik, Ballangen og Tysfjord kommune slår seg sammen og Evenes, Tjeldsund, Skånland, Ibestad, Lødingen, Harstad og Kvæfjord kommune slår seg sammen.

– Dette er i meste laget for prosessen videre, og vi bør nå se på muligheten til å redusere antall alternativer. Ikke minst bør vi være åpne for at det er en utfordring for andre kommuner om vi inngår i et alternativ som egentlig ikke er reelt, sier Kristiansen.

Les også: Sortland, Hadsel og Øksnes rammes tungt av nytt inntektssystem

Folkemøtene

Folkemøtene gjennomføres i uke 4, nærmere bestemt på Liland den 25. januar, Evenesmark den 26. og i Bogen den 27. januar. På det siste møtet vil også en representant fra Fylkesmannen i Nordland delta.

– Folkemøtene er vår viktigste lyttepost, og jeg håper å treffe så mange som mulig av våre innbyggere, inviterer Svein Erik Kristiansen.

Viktig beslutning

– Kommunereformen er den viktigste beslutningen for Evenes-samfunnet jeg kommer til å være med på. Dette uansett om vi velger å stå alene eller søke en sammenslutning med andre.

Han mener derfor at beslutningen ikke må tas over hodet på innbyggerne, men i så tett dialog som mulig.

– Vi gjennomfører derfor en innbyggerundersøkelse i uke 5, og kommunestyret skal i februar drøfte opplegg for en rådgivende folkeavstemning, avslutter Kristiansen.