MANGE: Omtrent 20 personer er totalt involvert i produksjonenen. Foto: Sanna Drogset Børstad

Tirsdag kveld var hele teatergjengen, med skuespillere, instruktør, lys og lyd og sufflør klar for siste fulle gjennomgang av teaterstykket, før den store generalprøven onsdag kveld. Instruktør Søren Frank gir siste instruksjoner:

– Husk det er stemning! Fest! For helvede! Tempo! Vi må skru opp tempo!

Les også: Nærmer seg utsolgt for Kalenderpikene

Klar for prøve

Med alle skuespillerne vel plassert bak scenen, sceneteppet trukket for og mikrofonene på plass, og gjennomføringen kan begynne.

Noen av skuespillerne har vi sett før, blant annet i storsatsningen og kjempesuksessen Gjøkeredet, som samme teatergruppe satte opp i juni fjor. Og med den forestillingen i bakhodet, er ikke akkurat forventningene lave før torsdagens premiereforestilling på Vesterålen teaters Kalenderpikene.

I forestillingen møter vi kvinneforeninga som skal samle inn penger til kreftavdelinga. Mens tidligere årskalendere med bilder av Vesterålens bruer og kirker har sørget for små summer i kassa, vil kvinneforeninga nå slå på stortromma med en kalender der de selv figurerer som motiver – helt nakne.

Les også: Kalenderpikene for sterkt for Facebook

Store ambisjoner

Skuespillerne har nå øvd ukentlig siden sommerferien var over, med øvingshelger og en spesielt intens siste uke før premieren.

– Fortsatt gjenstår å gå gjennom noen praktiske og tekniske ting. Lyden er ikke helt på plass enda, skuespillerne må enda bli flinkere til å se opp og få kontakt med publikum, sier Søren Frank i pausen mellom første og andre akt tirsdag.

Selv har Frank høye ambisjoner for skuespillerne. Med flere større teaterproduksjoner de siste årene, har også nivået økt litt for hver gang.

– Vi får et kick av det. Med dette ser vi et behov for å være seriøse. Spesielt i dette tilfellet, for krefthistorien er seriøs, og den er noe vi alle kan relatere oss til.

Nå gjenstår bare at de aller siste replikkene sitter, at de siste plasseringene og sceneskiftene kommer 100 prosent på plass, og at tempoet økes.

For at dette blir en ny teatersuksess, det er det liten tvil om.