Slik grunngir Hadsel kommune og Norway Seafoods årsaken til at de danner selskapet Hadsel Kystfiskeinvest.

– Hadsel kommune og Norway Seafoods etablerer nå Hadsel kystfiskeinvest med mål om å styrke fiskerinæringa i kommunen. – Vi har et felles mål om å styrke råstoffgrunnlaget for Hadsel Kommune, sier ordfører Siv Dagny Aasvik og Martin Rasmussen som er fabrikksjef for Norway Seafoods på Melbu i ei pressemelding tirsdag ettermiddag.

Helårlig drift

Hadsel kystfiskeinvest er et investeringsselskap som har sitt formål å støtte opp om fiskerivirksomheten i Hadsel kommune. Norway Seafoods filetfabrikk på Melbu har i dag utfordringer med å sikre helårlig drift på grunn av usikker råstofftilgang.

Et investeringsfond i Hadsel vil kunne benyttes for å sikre råstofftilgangen til kommunen gjennom å tilby finansiering til bygging og kjøping av nye fartøy, kjøp av brukte fartøy og kvoter, støttelånsordninger, ombygging av fartøy og investeringer i infrastruktur og selskaper tilknyttet virksomhetsområde. Støtte kan gå til personer og bedrifter tilknyttet Hadsel heter det i pressemeldingen.

Jensen styreleder

Styreleder Kurt Jenssen, som også er varaordfører i Hadsel kommune, vil nå starte jobben med å søke finansieringskilder.

– Dette er en større jobb som vil kreve mye virksomhet fremover, sier Jenssen. Styret vil kartlegge mulige finansieringskilder i tiden som kommer.

– Vi har et godt samarbeid med Norway Seafoods stedlige ledelse og ser et potensiale for å styrke driftsgrunnlaget på Melbu gjennom etableringen av dette selskapet, supplerer Aasvik.