Nå håper de å komme i gang med rubingravingen så raskt som råd.

– LNS-konsernet har skaffet den nødvendige finansieringen til ferdigstillelse og nødvendig arbeidskapital til å få rubiner og safirer ut i markedet. Det er svært gledelig å registrere at LNS konsernet har fått med seg solide støttespillere som Grønlandsbanken og Greenland Venture i denne restruktureringen av dette spennende gruveprosjektet, sier Frode Nilsen, adm.dir i LNS i en pressemelding.

Tar over prosjektet

I tillegg til LNS, var også canadiske True North Gems inne på eiersiden i det konkursrammede gruveselselskapet. Andøyfirmaet har kjøpt aktivene i boet og tar over størstedelen av prosjektet. Prosessen med å overdra lisensen for rubingruva Aapallutoq starter i disse dager. Håpet er at prosessen går raskt slik at gruvedriften kan settes i gang.

- God investering

Før konkursen hadde allerede LNS investert betydelig i rubingruven. Eneste mangelen var kapital til å starte opp driften. Når de nå nettopp har sikret seg driften i prosjektet, tror Frode Nilsen det vil føre med seg flere positive ringvirkninger, både for firmaet og for lokalsamfunnet på Grønland.– Det er en svært rik forekomst av rubiner og safirer. Vi tror en oppstart her vil få stor betydning for grønlandske arbeidsplasser og framtidige minereralprosjekt på Grønland, samtidig som vi tror dette vil vise seg å være en god investering for våre eiere, sier Frode Nilsen i pressemeldingen.