– Vi hadde et godt år i fjor. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) økte inntektsrammen vår i fjor med fem millioner kroner. I tillegg har vi veldig god kontroll på kostnadene. Driftskostnadene har ligget på samme i nivå i flere år, sier administrerende direktør Kjell-Are Johansen.

Ekstraordinære avskrivninger

Selskapet omsatte for rundt 70 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 12,7 millioner kroner.

– Vi har gjort ekstraordinære nedskrivninger på 6,3 millioner kroner, slik at det reelle driftsresultatet er nærmere 19 millioner kroner. Det er det beste resultatet så lenge jeg har vært her, sier Johansen.

– Et stort løft for selskapet Andøy Energi AS skal investere for 130 millioner – De neste årene skal Andøy Energi AS investere for mellom 25 og 42 millioner per år. Det er stort løft for selskapet, sier administrerende direktør Kjell-Are Johansen. 2007

Fram til nå har 2007 vært et av selskapets beste år, med et driftsresultat på 12,3 millioner kroner og et resultat etter skatt på 9,1 millioner kroner. Da tok Andøy kommune ut fire millioner kroner i utbytte.

Store investeringer

Selskapet har eiendeler for 169 millioner kroner og 113 millioner kroner i egenkapital.

– Vi er et solid selskap. Egenkapitalen og årets resultat gjør at vi er godt rustet for investeringer på 120 millioner kroner de nærmeste årene. Vi har allerede gjort mye med strømnettet. I fjor investerte vi 13 millioner kroner og har brukt 50 millioner kroner de seneste årene. Vi hadde svært få avbrudd i strømnettet i fjor, sier Johansen.

Andøy Energi AS øker prisene Kraftig økning av fastleddet Fra 1. mars blir strømregningen minst 948 kroner dyrere i Andøy. – Vi er ikke glad for at vi må øke nettleien så mye, sier Kjell-Are Johansen i Andøy Energi AS. Prisøkning

At NVE økte selskapets inntektsramme var noe andværingene fikk merke i fjor. Fra 1. mars økte nemlig nettleien i Andøy med minst 948 kroner, fra 3.600 til 4.548 kroner.

– Vi er ikke glad for at vi må øke nettleien så mye, sier Johansen til VOl dengang.

– Bakgrunnen er at Andøy Energi selv har gjort og skal gjøre store investeringer. Vi er videre pålagt å innføre nye strømmålere. I tillegg må vi betale vår andel av investeringer som Statnett gjør, forklarte han videre.

Utbyttejubel

Noen som kan juble, er politikerne i Andøy. Da kommunebudsjettet for 2017 ble vedtatt, regnet man med to millioner kroner i utbytte fra Andøy Energi AS.

– Styret foreslår at eieren kan ta ut 3,5 millioner kroner i utbytte, sier Johansen.

Det betyr at kommunen får 1,5 millioner kroner mer å rutte med i år.

Det er generalforsamlingen som fastsetter utbyttet. Den avholdes 7. juni.

Det er ordfører Jonni Solsvik som er selskapets generalforsamling.