En strålende fornøyd rektor Ann-Brita Gregersen skamroste ordfører Jonni Solsvik og resten av Andøypolitkerne for å ha levert de de skulle.

– Vi merket oss ordene til ordføreren da han åpnet nyskolen oå Andenes i 2011. Dette skulle sette standarden for skolen i Andøy. Nå ser vi at du har levert, Jonni, strålte Gregersen.

Se flimklippet fra der duoen Gregersen og Solsvik  holder hver sin snor, mens Carla og Johannes klipper den, øverst i saken.

Neste flimklipp er en hyllest fra rektor Gregersen i forhold til at de har fått flytte med seg spesialrommene sine til valgfag til nyskolen. I den forbindelse avduket tidligere elev Karl-Edvarad Åshagen en trane som han hadde laget på sløyden. Den får hedersplassen på veggen i atriet.

Sermonien ble en lang og interessant tidsreise gjennom hele Risøyhamn skoles historie fra første eleven i 1964 (Torfinn Bø) som fikk fortelle hvordan det var å gå på skolen den gangen.

foto
Johannes (5) og Carla (5) fikk æren av å klippe over snora på nyskolen. Foto: Mette Berger Amundsen

Se på videoklippene hvordan de ulike skoleelevene tilpasset sangene til de ulike tidsepoker.

Det begynte med høytidelig 60-talls sang av 1.-4. klasse med «Mot i brystet». Deretter kom 8. klasse med «Hammeren Edvard» fra 70-tallet etter at tidligere 70-talls elev Frode Nilsen fortalte fra den epoken. Fra 80-tallet sang 1.-7. klasse «La det swinge» for å symbolisere hvordan Norge vant Grand Prix. Da hadde akkurat tidlig 80-talls-elev Sven Spjelkavik fortalt hvordan han hadde hatt det på skolen.

Senere epoken fra 80-tallet ble fremført av tidligere elever Hans Benjaminsen og Lill Pettersen. Da ser vi hvordan Josefine Nilsen og Karina Næss synger «Tir na noir».  Tidligere elev Lena Johannessen forteller fra 90-tallet, og etter det synger 5.-7. klasse «Tenke sjæl».

Lærer Margrethe Dahl fortalte fra vennskapssamareidet med Guatemala, mens tidligere elev Michael Korslund fortalte hvordan det var å gå på gammelskolen med den dårlige fysiske tilstanden den var i på slutten.

Etter det ser vi 1-7. klasse synge «Bakvendtland». Siste innslag på tidsreisen var nåværende elever Constanse Korslund som fortalte om livet på gammelskolen, mens Ida Klausen fortalte om hvordan det var å flytte til nyskolen. Eter det ser vi Johanne Klausen og Frida Gregersen avslutte. Hele sermonien endte utenfor der det ble sendt opp fyrverkeri, selv om det var midt på dagen.