Det har pågått intenst innvendig arbeid i løpet av sommeren og høsten der blant annet tetting av bygg, taktekking og utvendig kledning er gjennomført. Nå er det gulvet som står for tur.

– Nå holder vi på med gulvstøpen. Deretter blir det innredning av blant annet vegger og dører, forteller prosjektleder i Øksnes Entreprenør, Lasse Kristoffersen.

Han sier at byggeprosessen har forløpt uten de store utfordringene.

– Det har vært noen omprosjekteringer underveis, men ellers har det gått bra. Vi håper å være ferdig med selve bygget ut på nyåret, sier Kristoffersen.

– Må vente

Daglig leder i Vesteraalens Hermetikkfabrikk, Geir Wilhelm Wold, understreker at fremdriften i byggingen av fabrikken går etter planen. Å starte produksjonen allerede i inneværende sesong, er derimot ikke aktuelt.

– Vi vil ikke være klare. Å demontere produksjonslinjene nå, for så å sette de opp igjen, tar vi ikke sjansen på. Vi kan ikke risikere at vi ikke produserer noe en periode, sier han.

Målet er å starte opp produksjonen til våren.

– Vi håper å være klare  til ny sesong, i mai, med unntak av produksjon av olje, sier Wold.

– Trangere

Ifølge den daglige lederen ser de ansatte på fabrikken fram til innflyttingen med stor iver.

– Vi får det trangere for hver dag som går. Behovet for nytt areal er derfor stort og vi gleder oss til å få bedre plass, men ting tar tid, sier Wold.

Kostnadsrammene for hele prosjektet er på 200 millioner kroner, inkludert utstyr.

– Det er ingen endringer der, slår Wold fast.

Fiskebolleboks

Når det gjelder den store fiskebolleboksen, som blir en sentral del av fabrikkens visuelle fasade, er den fortsatt under utvikling.

– Vi har fått finansieringen på plass og venter på byggetillatelse, men planen er at den bygges fortløpende, sier Wold.

I et tidligere intervju med Sortlandsavisa har Wold påpekt at fabrikken, når den etter hvert står helt ferdig, vil generere nye muligheter for Vesteraalens, både arealmessig og på produksjonssiden.

– Det gjør at vi vil kunne produsere fileter og ellers utvikle både fryseprodukt og fiskeburgere. Vi vil også få en generell rasjonalisering i produksjonen, sa han den gangen.