Melbotrener Thomas Rønning er ikke overrasket over at motstanden i tredjedivisjon er tøff.

– Det finnes ingen dårlige lag her. Når det gjelder dagens bortekamp mot Skjervøy vet vi en del om laget. De kommer garantert til å plukke poeng gjennom sesongen, og har solide spillere både bakover og fremme på banen, sier Rønning.

Jevnt og tett

Han mener 0–3 for mot Harstad ikke forteller sannheten om styrkeforholdet i den kampen. Skjervøy slo Stålkameratene med samme sifre for et par uker siden, og er neppe fornøyd med annet enn tre poeng hjemme mot et MIL som har slitt i motgang.

Fortsatt er det viktige spillere som er ute med skader. Kristoffer Moss er ute. Det er trolig Adrian Pedersen også. Erlend Robertsen er usikker. Den solide stopperen Mikael Olsen er ute, og det gjelder også Johannes Magnussen og Mareno Johansen.

– Er det systemsvikt som gjør dette, eller er det rene tilfeldigheter at mange sentrale spillere er skadeplaget?

– Vi trener likt som i fjor, og har tett dialog med fysioterapeut Håvard Fjellgård. Det skal ikke være systemfeil. Banen er imidlertid for hard, og det gjør at vi har måttet kutte ned noe på treningen, sier Rønning.

Møter mannfolk

– Det har gått opp og ned i kampene for MIL så langt. Hva har dere lært?

– Jeg gjentar sikkert meg selv når jeg sier at ingen kamper er lette på dette nivået. Vi må yte maks hver gang. Vi ser helt tydelig at spillerne vi møter i år er mannfolk, sammenlignet med i fjor. Nå er det 28-åringer, mens det i fjor kanskje var veldig mange 20-åringer. Det er stor forskjell. Mange av de vi møter er vant til å spille på høyere nivå, og flere har erfaring fra divisjoner lenger opp. Det har ikke vi i samme grad. For gutta våre er det snakk om å venne seg til nivået i tredjedivisjon.

– Straffen for å gjøre feil på egen banehalvdel er stor i år?

– Ja, det kan man sikkert se tydelig fra sidelinja. Det er nesten slik at personlig feil på egen halvdel er det samme som en åpenbar målsjanse for motstanderlaget, påpeker Rønning.

Og en av forskjellene fra fjerdedivisjon er at lagene gjerne tar svært godt vare på målsjansene de får.

Kampen kan våre abonnenter se direkte på VOL lørdag klokken 16:00.