Lørdag åpner den første utstillingen i Kulturfabrikkens galleri. VOL harfått en sniktitt på utstillingen "Avtrykk", hvor litauiske EmilijaSkarnulyte og kanadiske Tanya Busse har latt seg inspirere avgrafittgruvedriften på Jennestad.

Utstillingen er en del av et større prosjekt i regi av SE Kunst i Nord-Norge(SKINN), hvor tre kunstprosjekt av nyutdannede kunststudenter nå går parallellt i hvert av de tre nordligstefylkene.

Inspirert av landskapet

Emilija Skarnulyte og Tanya Busse har akkurat avsluttet mastergradstudiet ved Kunstakademieti Tromsø - og i utstillingen som frem til 10. mai kan oppleves iKulturfabrikken, er det landskap som har vært utgangspunkt for installasjonerog skulpturer.

Skarnulyte og Busse undersøker det som skjer når menneskelig teknologi ogkrav på utvinning av jordens ressurser kolliderer med hensyn til etikk ogbærekraftig utvikling.

Grafitt fra Jennestad

- Hollow Earth heter prosjektet hvor vi ser på landskapet som en kropp - derboring og sprenging kan sammenliknes med arr og traumer på jordens overflate.Vi har sett på hvordan landskapet forandrer seg på grunn av menneskersinngripen. Det har vært veldig interessant å jobbe her på Sortland - og medhelt ny og hvit kube som Kulturfabrikken er, sier de to.

Skarnulyte og Busse har bodd og jobbet på Jennestad i tre uker i forbindelsemed kunstprosjektet, og materialene brukt i utstillingen, som etterSortland-oppholdet skal på turné, er altså hentet fra Jennestad.