Kommunestyret vedtok i fjor å gi støtte til Andøy næringsforening slik at foreningen kan få en daglig leder i full stilling.

– Vi gleder oss til å få på plass ny daglig leder. Jeg tror det blir en viktig brikke i omstillingsprosessen som Andøy skal inn i og et viktig bindeledd mellom det det offentlige og næringslivet, sier Rory McDougall som er styreleder i Andøy næringsforening.

Han sier at det var 10 søkere til stillingen.

Fra Andøy

Valget falt på Birger Elverum, fra Bø på Andøya.

– Faren min er fra Bø (Bøgard), og mamma har røtter på Nøss. Jeg er født i Bergen, men da jeg var åtte år flyttet vi nordover til Bø der vi overtok et gårdsbruk, sier Elverum til VOL.

Han har også kjøpt hus på Bleik som er under renovering.

Telekom

Når han nå kommer tilbake til Andøy, skjer det etter lang fartstid i telekom-bransjen i Sverige.

– Jeg flyttet til Sverige i 1987 for å studere romteknologi i Kiruna. Det endte med at jeg tok en annen linje. I 1996 begynte jeg å jobbe for svenske Ericsson, og har fram til 2015 reist mye og jobbet i mellom 20 og 25 forskjellige i land. de seneste åtte årene som selvstendig konsulent. Nå jobber jeg for Teracom, som driver det svenske nødnettet, sier Elverum.

Omstilling

Fra 1. august tar han imidlertid fatt på jobben som daglig leder i Andøy næringsforening.

– Det er ikke bra at Andøya flystasjon legges ned. Men en slik stor forandring kan også skape gode muligheter for framtiden. Det har jeg lyst til å være med på, sier Elverum.

– Den første oppgaven blir å gjøre meg kjent med næringslivet, først og fremst i Andøy, men også i Vesterålen. Deretter må jeg sette meg inn i omstillingssøknaden og få i gang samarbeid innenfor de områdene man skal satse på, sier han.

Harstad

Han har ikke bare tro på Andøy, men også hele regionen. Og da tenker han utenfor Vesterålen.

– Vi må tenke større enn Andenes og Sortland. Vi bør utvikle forbindelsene til Harstad. Det er viktig å ha et sterkt senter i region. Med bedre kommunikasjon til Harstad, er det mulig å pendle dit, sier han.