På NordicDocs filmfestival i Fredrikstad ble Eva hedret med to viktige priser.

Pris for Beste dokumentar i sin klasse og Ærespris for sitt retrospektive program, og sin lange innsats i filmbransjen.

– Dette var uventet og virkelig hyggelig, sier filmskaperen fra Sortland som har laget filmen SMILE og VINKE.

Dette er et filmessay basert på opptak fra Nordahlstranda i Bø, som ifølge filmskaperen berører mange mennesker. Selv de som ikke har noen tilknytning til Vesterålen.

– Spesielt gledelig er det at så mange unge mennesker blir berørt og inspirert. Det var flere filmstudenter som ønsket å jobbe mer med denne reflekterende måten å lage film på, forteller Eva i en pressemelding.

– Globalt og internasjonalt

Juryen i Fredrikstad ble ledet av Knut Erik Jensen.

I sin begrunnelse for prisen sier juryen blant annet at filmen viser hvordan et mikrokosmos tar oss med inn i en makrohistorie om naturens sårbarhet og koblingene mellom naturen og filmskaperen selv.

– Slik viser den oss at vi er - og bør være klar over - koblingene som naturen mer og mer tvinger oss til å innse. Det er en global og internasjonal film med en så lokal plassering som mulig. Havet, tidevannet og bølgene og den fantastiske verden under avtrykk av gummistøvlene til filmskaperen selv, sier juryen.

Pusher frem annen lokal filmskaper

Mange spør nå om det kommer noen oppfølger til filmen, eller om Eva har nye filmplaner. Dette ønsker hun imidlertid ikke å si noe om foreløpig, men trekker heller frem en annen lokal filmskaper hun oppfordrer flere til å bli kjent med.

– Stian Indrevoll har laget en så enestående fin film om Torstein Raaby. Den er verdt å få med seg på kino, sier prisvinneren fra Sortland.