Røyk fra området på vestsiden av Eidsfjord.

18.30: Brannen er nå slukket, og både brannvesen og politi har forlatt stedet. Politiet la i kveld ut følgende melding i medieloggen:

Det ble meldt om brann i Håkabogen i Sortland kommune. Det er ikke veiforbindelse til stedet, og ingen fastboende. Det er hytter og fritidshus på stedet. Brannmannskap og politi er underveis. Det var gunstig vindretning og fritidsboligene på øye var ikke truet. Kl. 1721 hadde brannvesenet kontroll på brannen. Brannvesenet og politiet forlot stedet kl 18:20. Et område på 300x150 m var brent. Brannårsaken er ukjent.

16.25: Brannvesen og politi er på stedet, og opplyser via politiets operasjonssentral at det er en stor gress- og lyngbrann i området.

- Det skal foreløpig ikke være noen fare for bygninger i nærheten, sier operasjonsleder Randi Fredly til VOL.

16.00: I halv-fire-tida ankom brannvesen og politi Sildpollen i Eidsfjord, hvor det for anledningen arrangeres Sildefest. Området var fullt av folk på marked og kafé. Her befant også båten MS Sjøblomsten seg, som brannvesen og politi rekvirerte for å komme seg ut til Valsnes, med diverse utstyr ombord.

15.20: Søndag ettermiddag var det tiltagende mengder røyk fra et område ved Valsnes/Håkkabogen, i Eidsfjordens vestside.

Røyken forteller om at det brenner er sted, men foreløpig er ingen flammer synlig.

Området hvor røyken kommer fra er ikke tilgjengelig med bil, kun sjøveis.

Bilder fra Sildpollen da politiog brannvesen ankom stedet: