Anders Jørgensen fra Strønstad er aktivt medlem i Lofoten Triathlonklubb. Gjennom klubben har han deltatt på en rekke styrkeprøver.

100 kilometer over vidda

Tidligere denne måneden deltok han på "verdens hardeste" skirenn, som klubben kaller det, Expedition Amundsen. Sammen med Kristian Nashough stilte han som Team Arctic Triple for å dra 40 kilo hver i pulk 100 kilometer over Hardangervidda under Expedition Amundsen løpet.

Kort tid etter, 18. mars, er han meldt på enda et tøft arrangement, Lofoten Skimo 4000+. Det starter fra Fiskebøl, og med randonneski skal han jobbe seg gjennom 36 kilometer og 4000 høydemeter før målgang i Svolvær.

Tre opplevelsesløp

Lofoten Skimo er et av tre ulike opplevelsesløp i The Article Triple-konseptet. Prosjektet startet høsten 2015 og siden da har arrangøren gjennomført flere testløp og to offisielle løp. 2017 er det første året hvor alle tre løpene er satt opp og det kun halvannet år etter at de tok sine første steg.

Daglig leder Frank Hagen ser frem til arrangementet.

- Det er et privilegium å kunne arrangere et toppturløp i Lofoten. Vi ønsker at løpene sammen skal vise frem hele den fantastiske arenaen vi lever i her og med Lofoten Skimo falt den siste brikken. Nå beveger vi oss fra Kirkefjorden på Moskenesøy til Fiskebøl på Austvågøy når man legger alle løypene utover kartet, forteller Frank.

Fiskebølferga vil ligge til kai når starten går kl. 0700 lørdag morgen og det er destinasjonssjefen i Vesterålen, Astrid Berthinussen, som gir signalet sånn at kapteinen på ferga kan dra i hornet.

- Setter Lofoten på kartet

Lofoten Skimo er først ut i uke 11, og deretter følger Lofoten Ultra-Trail i uke 22, mens Lofoten Triathlon avslutter trippelåret i uke 33.

- The Arctic Triple er med på å sette Lofoten på kartet som adventuredestinasjon. De som tar turen for å delta på en konkurranse vil også i høy grad ha en god grunn for å komme tilbake, enten for å delta på en av de andre konkurransene i trippelen eller på ferie med familie og venner, avslutter destinasjonssjefen i Lofoten, Elisabeth Dreyer.