I næringssjefens innstilling til søknaden fra G. T. Madsen AS om et stønadslån på 1 million kroner, skriver han at kommunen bare kan tilby 400.000 kroner på grunn av begrensede midler i ordningen.

Før møtet 26. februar vil det stå 1,399 millioner kroner disponibelt til nye lån i ordningen. I tillegg foreslår næringssjefen å overføre 200.000 kroner fra næringslån (se egen sak), slik at næringsstyret trolig har 1,599 millioner kroner til disposisjon når søknadene fra Madsen og Rydland skal behandles.

– Må strekke oss langt

Ordfører Jonni Helge Solsvik understreker overfor Andøyposten at næringssjefens innstilling er korrekt.

– Det er ikke tilstrekkelig med midler i ordningen, sier Solsvik.

– Vil ordføreren bidra til å tilføre stønadslånordningen mer midler, slik at man kan sikre at «Måtind» blir i Andøy?

– Det er veldig positivt at det er lokale kjøpere på plass, og med så mange båter og rettigheter som har blitt solgt ut av kommunen den siste tiden, så er vi i en situasjon der vi må strekke oss langt når det er en lokal kjøper på plass, som har finansieringen i orden, sier Solsvik.

Skal se på saken

Ordføreren mener det er en viktig sak å styrke ordningen, spesielt med tanke på den store satsningen som planlegges i havna på Andenes.

– Jeg kan ikke love noe, men vi skal se på det og jeg skal gjøre det jeg kan for at det skal tilføres mere ressurser i stønadslånordningen, sier Solsvik. Han lover at dette er noe han skal se på umiddelbart.

– Det er kommunestyremøte få dager før møtet i næringsstyret. Vil dette kunne bli en sak der?

– Det kan jeg ikke si noe om nå. Jeg skal diskutere saken med leder i næringsstyret Knut Nordmo hvordan dette kan gjøres, og så skal vi gjøre alt vi kan for å styrke ordningen, lover Solsvik.